Δημητριάδης: «Γι αυτό ζητήσαμε αναβολή της ΓΣ της ΕΠΟ, αδιάλλακτος ο Αυγενάκης»

Metrosport Team19 Ιουλίου 2021

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Σάββας Δημητριάδης.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ μίλησε για τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την αναβολή της γενικής συνέλευσης της ΕΠΟ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σάββας Δημητριάδης:

Αρχικά: «Υπήρξε μια πρόταση η οποία ψηφίστηκε από τη γενική συνέλευση. Ζητήσαμε να γίνει αναβολή της συζήτησης για την αλλαγή του καταστατικού μας μέσω της ολιστικής μελέτης. Ο λόγος ήταν ότι θεωρούμε ότι η ολιστική μελέτη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον αθλητικό νόμο, κατά συνέπεια με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αλλά και γενικότερα για το ποδόσφαιρο. Πρέπει αφού λυθεί το πρόβλημα, να προχωρήσουμε στην ψήφιση της ολιστικής μελέτης με ενδεχόμενες μικρές τροποποιήσεις που θα προτείνει η εκτελεστική επιτροπή, να τις συζητήσουμε και να μπορέσουμε να πάμε στην επόμενη μέρα του ποδοσφαίρου στη χώρα. Δε θέλουμε να εμπλέκεται καθόλου το υπουργείο αθλητισμού όχι μόνο στη διαδικασία αλλά και γενικότερα σε θέματα που αφορούν το ποδόσφαιρο όπως οι μεταγραφές, ο τρόπος που θα γίνουν τα πρωταθλήματα, η παρέμβαση στα καταστατικά των ενώσεων, ο τρόπος διεξαγωγής των εκλογών. Όλα αυτά αντιλαμβάνεστε ότι είναι μια επικίνδυνη κατάσταση για το ποδόσφαιρό μας. Για να είμαστε πιο ρεαλιστές, θα σας πω ένα πολυ σοβαρό πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν όλες οι ενώσεις τις αμέσως επόμενες μέρες. Ξεκινούν οι ομάδες τις προετοιμασίες τους. Σε ποια γήπεδα θα κάνουν προετοιμασία όσες δεν έχουν ενταχθεί στο ηλεκτρονικό μητρώο ή έχουν εκκρεμότητες που τους παρουσιάστηκαν στην πορεία της ένταξής τους; Πώς θα γίνουν τα πρωταθλήματα όταν μας απαγορεύει να βάλουμε τις ομάδες μας σε ομίλους και να κάνουμε κληρώσεις. Είναι πράγματα που θα αντιμετωπίσουμε τις επόμενες μέρες. Επειδή είναι κοινής παραδοχής ότι η ολιστική μελέτη είναι συνδεδεμένη και με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, πρέπει να δώσουμε χρόνο και στην ομοσπονδία να ξεπράσει το πρόβλημα που λέγεται Αυγενάκης, τον αδιάλλακτο Αυγενάκη, και πάει λίγο παραπάνω ώστε να μπορέσουμε να λύσουμε τα προβλήματα. Στο παρελθόν έχουμε δει ότι τα προβλήματα του ποδοσφαίρου τα έλυσε άλλος υπουργός και όχι ο συγκεκριμένος ο οποίος, επαναλαμβάνω, είναι αδιάλλακτος».

Αν θα χάσει την πρωτοκαθεδρία η εκτελεστική επιτροπή: «Θεωρώ ότι αυτά δεν είναι μείζονος σημασίας, θα συζητηθούν. Εγώ κάνω μια απλή ερώτηση. Θεωρείτε ότι αν οι διαιτητές έχουν δυο ψήφους, θα αλλάξει κάτι στο ποδόσφαιρο; Αυτά είναι προς συζήτηση. Αν θα μειωθούν κατά δυο θέσεις από την πλευρά των ενώσεων, μη θεωρείτε ότι θα γίνει μεγαλύτερο το εκλογικό σώμα».

Πώς θα παρακαμφθεί ο Αυγενάκης αφού τον αποδέχονται οι διεθνείς ομοσπονδίες: «Προχωρήσαμε στην αναβολή για να καταλάβουν όλες οι πλευρές ότι όταν γίνονται κάποιες προτάσεις, από όπου κι αν προέρχονται αυτές, πρέπει να συνδέονται κατ’ αρχήν από επιχειρήματα και όχι από εκβιαστικά διλήμματα. Και δεύτερον ότι η οικογένεια του ποδοσφαίρου πρέπει να λύσει μόνη της τα προβλήματα. Και όταν λέω οικογένεια, δεν εννοώ μόνο την ελληνική. Για αυτό ζητήσαμε αναβολή. Άλλωστε έτσι κι αλλιώς θα πηγαίναμε στις 28 του μηνός για να συζητήσουμε. Οπότε θεωρώ ότι είναι μια καλή ευκαιρία για τον Θεόδωρο Ζαγοράκη να προσπαθήσει ακόμα περισσότερο να λύσει αυτού του είδους τα προβλήματα».

Για την αντικατάσταση των δελτίων των ερασιτεχνικών σωματείων: «Δεν αντικαθίστανται κάθε τρεις και λίγο, είναι παραπληροφόρηση. Ο λόγος που πήρε αυτό το μέτρο η ομοσπονδία είναι συγκεκριμένος. Υπάρχουν αποφάσεις δικαστηρίων που αφήνουν ελεύθερους τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές. Θα έμεναν αυτομάτως ελεύθεροι και θα διαλύονταν ομάδες. Τι κάνει, λοιπόν, η ομοσπονδία; Λέει ότι θα αντικαταστήσουμε τα δελτία δίνοντας τη δυνατότητα να αντικατασταθούν μέσα σε ένα χρόνο με το ελάχιστο κόστος. Αυτό γίνεται για να προφυλάξει τα σωματεία η ομοσπονδία και όχι για εισπρακτικούς λόγους είτε για τίποτε άλλο. Πρέπει να καταλάβουμε ότι πλέον αλλάζει το τοπίο στο ποδόσφαιρο. Εκεί, λοιπόν, το δελτίο της Χ ομάδας θα αλλάξει το 2024. Άρα προφυλάσσει αυτήν την ομάδα από το να έχει άμεση διάλυση. Αν άφηνε η ομοσπονδία να λειτουργήσει η συγκεκριμένη απόφαση, φανταστείτε τι θα γινόταν με τις ομάδες. Είναι νομίζω προς τη σωστή κατεύθυνση, δίνει έναν χρόνο για να μπορέσουμε να αλλάξουμε τα δελτία αλλά το σίγουρο είναι ότι για τις αγωνιστικές ομάδες να τα αλλάξουν οπωσδήποτε. Είναι και μια συγκυρία στην ΕΣΠΜ, όχι μόνο δύσκολη, απλά διευκολύνουμε όχι γιατί κάνουμε χάρη αλλά αυτήν την αγωνιστική περίοδο τα σωματεία δε θα έχουν καμία οικονομική επιβάρυνση όσον αφορά τις δηλώσεις συμμετοχών κλπ».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.