Δημητριάδης: «Είμαστε κοντά στα σωματεία και δίνουμε λύσεις»

Metrosport Team13 Απριλίου 2021

Mε απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ ματαιώθηκαν όλα τα πρωταθλήματα των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων (ΕΠΣ) της αγωνιστικής περιόδου 2020 – 2021. Ο λόγος ήταν προφανής καθώς η κυβέρνηση και η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας δεν άνοιξαν το πράσινο φως για να ξεκινήσουν οι προπονήσεις και στη συνέχεια οι αγώνες τοπικών ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και ο χρόνος, πλέον, δεν είναι επαρκής για τη διεξαγωγή και την ολοκλήρωσή τους. Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας, Σάββας Δημητριάδης με δηλώσεις του στη «Μetrosport» αναφέρθηκε στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί: «Εμείς δεν ξεκινήσαμε τα πρωταθλήματα μας γιατί εξ’ αρχής φοβόμασταν ότι δεν θα γίνουν ποτέ. Από την άλλη πλευρά είχαμε προετοιμάσει ένα εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση διεξαγωγής τους κάνοντας μικρούς ομίλους, έτσι ώστε να μπορούσαν να ολοκληρωθούν, εφόσον ήταν επαρκές το χρονικό διάστημα. Εδώ που φτάσαμε, εννοείται ότι τα σωματεία από τη στιγμή που πλήρωσαν φέτος δηλώσεις συμμετοχής δεν θα πληρώσουν εκ νέου τη νέα αγωνιστική περίοδο»

 Τι σημαίνει για την ΕΠΣΜ η μείωση των εσόδων της;

 «Θα υπάρξουν κάποια οικονομικά προβλήματα, αλλά ευελπιστώ ότι θα δοθούν λύσεις, έτσι ώστε να μην μας επηρεάσουν τόσο πολύ. Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε».

 Τι σκέφτεστε για τη νέα περίοδο;

«Θα συνεδριάσουμε για να συζητήσουμε το θέμα και μέχρι το τέλος Ιουνίου σε συνδυασμό με τα δεδομένα που θα υπάρχουν από το κράτος, θα πάρουμε και εμείς τις οριστικές μας αποφάσεις. Τα σωματεία από πολύ νωρίς θα ξέρουν τι θα ισχύσει την επόμενη αγωνιστική περίοδο».

 Πότε θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση της ΕΠΣΜ;

 «Η ετήσια τακτική γενική συνέλευση της Ένωσης με θέματα τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό θα γίνει κανονικά τον Ιούνιο».

 Με την εναρμόνιση των καταστατικών των σωματείων τι θα γίνει;

 «Η εναρμόνιση των καταστατικών των σωματείων, αν δεν υπάρξει κάποια παράταση, θα πρέπει να γίνει μέχρι τις 30 Ιουνίου του τρέχοντος έτους. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα βγουν σχετικές ανακοινώσεις από την Ενωση. Από την πλευρά μας θα βοηθήσουμε τα σωματεία, έτσι ώστε να μην έχουν πολλά έξοδα».

 Πολλές ομάδες δεν έχουν κάνει ολοκληρωμένη αίτηση στο ηλεκτρονικό μητρώο και γι’ αυτό το σημαντικό ζήτημα ο Σάββας Δημητριάδης, τόνισε: 

«Το μητρώο ήταν κλειστό από τις αρχές Μαρτίου λόγω των εκλογών των Ομοσπονδιών. Ένα βασικό πρόβλημα που είχαν σωματεία του δήμου Λαγκαδά ήταν ότι δεν είχαν παραχωρητήριο γηπέδου καθώς ανήκουν στον Οργανισμό Πολιτικής Γης. Από την πλευρά μας σε συνεργασία με τον δήμο θα κοιτάξουμε να βοηθήσουμε τα σωματεία, προκειμένου να μπουν και αυτά στο ηλεκτρονικό μητρώο. Ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετώπισαν αρκετά σωματεία ήταν ότι τα προηγούμενα χρόνια δεν έκαναν φορολογικές δηλώσεις και γι’ αυτό το λόγο, για κάθε χρόνο εκπρόθεσμης δήλωσης θα πρέπει να πληρώσουν 100 ευρώ. Αποτελεί και αυτό τροχοπέδη για να προχωρήσουν στη διαδικασία εγγραφής τους στο ηλεκτρονικό μητρώο. Εμείς και σε αυτό το ζήτημα θα κοιτάξουμε να βρούμε λύσεις. Είμαστε σε διαρκή επαφή με τα σωματεία που φαίνεται ότι δεν έχουν κάνει αιτήσεις για να τα διευκολύνουμε και ζητούμε απ’ αυτά συνεχή ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Δυστυχώς επειδή βρισκόμαστε ακόμη σε περίοδο πανδημίας, λόγω κορωνοιού και κάποιες υπηρεσίες να μην ικανοποιούν άμεσα τα αιτήματα των σωματείων, ενδεχομένως να υπάρχουν καθυστερήσεις. Επίσης αρκετά σωματεία μπορεί να κολλάνε και στο θέμα των φορολογικών δηλώσεων που δεν έχουν κάνει. Σε κάθε περίπτωση, εμείς είμαστε αρωγοί στην προσπάθειά τους και προσπαθούμε να τα βοηθήσουμε για να επιλύσουν οποιοδήποτε πρόβλημά τους».

 Για το χορηγικό πρόγραμμα ερασιτεχνικών σωματείων που κατέθεσε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου, ο κ. Δημητριάδης ανέφερε:

 «Από την πλευρά μας και εμείς παλαιότερα θέλαμε να πείσουμε τα σωματεία για να πάρουμε την κεντρική διαχείριση, όσον αφορά στα χορηγικά προγράμματα και όλα τα σωματεία να έχουν έναν, δύο ή τρεις συγκεκριμένους χορηγούς. Αυτός ήταν ο λόγος της δημιουργίας της EPSM. TV, προκειμένου να βρούμε χορηγικά πακέτα και να εξασφαλίσουμε έσοδα για τα σωματεία μας. Το πρόγραμμα αυτό της ΕΠΣ Ηρακλείου είναι πολύ καλό και αυτό που έχω πει στον Νίκο Τζώρτζογλου είναι να το ξεκινήσουμε όσες Ενώσεις το επιθυμούν και στη συνέχεια να ενταχθούν και οι υπόλοιπες».

 Ο πρόεδρος και δύο μέλη του δ.σ. της ΕΠΣΜ σε Επιτροπές της ΕΠΟ:

 Ο Πρόεδρος της ΕΠΣΜ, Σάββας Δημητριάδης ορίστηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, ως αναπληρωτής Προέδρος της Τεχνικής Επιτροπής. Η θέση είναι αμισθί και το αντικείμενο της Επιτροπής έχει σχέση με την ανάπτυξη, την επιμόρφωση, την εκπαίδευση, τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα, όπως είναι των μικτών ομάδων, τους προπονητές και τη λειτουργία των σχολών προπονητών. Επίσης, ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΣΜ, Γιάννης Διαμαντίδης ορίστηκε μέλος στην Επιτροπή Ασφάλειας και Γηπέδων και ο γιατρός, Επαμεινώνδας Μολυβάς μέλος στην Ιατρική Επιτροπή

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.