Δημάτος: «Πώς ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός μπορούν να βρεθούν απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ»

Γιώργος Ζαΐρης21 Νοεμβρίου 2023

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο δημοσιογράφος αλλά και στέλεχος της UEFA, Ανδρέας Δημάτος και εξήγησε το πώς μπορεί ο ΠΑΟΚ (αλλά και ο Ολυμπιακός) να εκμεταλλευτεί τη νέα ρύθμιση του rebalancing στο νέο Champions League της επόμενης και αν κατακτήσει το Πρωτάθλημα στην Ελλάδα να βρεθεί απευθείας στην κορυφαία διοργάνωση με το ενιαίο Πρωτάθλημα των 36 ομάδων αποφεύγοντας την προκριματική διαδικασία του καλοκαιριού!

Όπως εξήγησε ο Ανδρέας Δημάτος η αλλαγή που υπάρχει στο νέο αυτό format αφορά το Πρωτάθλημα στο οποίο αγωνίζεται ο κάτοχος του CHL. «Πλέον όταν ο κάτοχος του CHL έχει εισιτήριο για τη διοργάνωση από το Πρωτάθλημα της χώρας του, πλέον δεν ευνοείται ο πρωταθλητής της πρώτης χώρας που δεν έχει απευθείας θέση, αλλά η πρωταθλήτρια ομάδα της προκριματικής φάσης με τον υψηλότερο συντελεστή στο UEFA ranking!» και συνέχισε:

«Για να εκμεταλλευτεί η Ελλάδα αυτή την αλλαγή, πρέπει ή ο Ολυμπιακός ή ο ΠΑΟΚ να πάρουν το Πρωτάθλημα γιατί είναι οι μοναδικές ομάδες με τόσο υψηλή θέση στο ranking. Πρέπει όμως παράλληλα μέσα από τις παρουσίες τους στις φετινές διοργανώσεις που συμμετέχουν να βελτιώσουν και άλλο τη θέση τους. Χρειάζεται επίσης η ομάδα που κατακτήσει φέτος το CHL να έχει κερδίσει παράλληλα την συμμετοχή της στη διοργάνωση μέσα από το Πρωτάθλημα.

Σημαντικό όμως είναι τόσο στο Πρωτάθλημα Δανίας όσο και στο Πρωτάθλημα Ουκρανίας να μην πάρουν τους τίτλους Κοπεγχάγη και Σαχτάρ αντίστοιχα αφού έχουν καλύτερη θέση από τις δυο ελληνικές ομάδες».

Μάλιστα συνεχίζοντας εξήγησε πως με τις τρέχουσες βαθμολογίες στα δυο αυτά Πρωταθλήματα (Ουκρανίας και Δανίας) η Κοπεγχάγη θα ήταν η ομάδα που θα εκμεταλλευόταν το rebalancing για να καλύψει τη θέση του κατόχου του τροπαίου και θα προβιβαζόταν απευθείας στους 36 της νέας διοργάνωσης.

Ο Ανδρέας Δημάτος εξήγησε γιατί ο ΠΑΟΚ πρέπει να διεκδικήσει και άλλους βαθμούς στο φετινό Conference: «Γιατί θα βελτιώσει τη θέση του και μπορεί να ξεπεράσει στην ειδική αυτή βαθμολογία τις Φερεντσβάρος, Γιουνγκ Μπόις και Γαλατασαράι, υποψήφιες πρωταθλήτριες σε Ουγγαρία, Ελβετία και Τουρκία. Στην παρούσα φάση γνωρίζουμε πως αυτός ο δρόμος φαντάζει ως ο πιο εφικτός για να δούμε απευθείας παρουσία ελληνικής ομάδας στους ομίλους του CHL. Γιατί για να αποκτήσει η Ελλάδα μια θέση στο Champions League πρέπει να ανέβει στην 10η θέση της βαθμολογίας της UEFA από τη 19η στην οποία βρίσκεται σήμερα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.