Δήμας: «Θέλω να δω ΠΑΟΚ και Άρη - Σημαντική η εκλογή Ζαγοράκη»

Metrosport Team30 Μαρτίου 2021

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Πύρρος Δήμας.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας άρσης βαρών μίλησε για την εκλογή του Θεόδωρου Ζαγοράκη στην προεδρία της ΕΠΟ και την κατάσταση στο άθλημα που υπηρέτησε.

Μεταξύ άλλων, ο Πύρρος Δήμας δήλωσε:

Για την εκλογή Ζαγοράκη στην ΕΠΟ: «Είναι σημαντικό πρόσωπα σαν τον Ζαγοράκη να μπαίνουν σε ομοσπονδίες. Το θέμα είναι κατά πόσο μπορούν και να έχουν τη στήριξη. Εγώ ήμουν στα δικαστήρια και είχα ανελέητο πόλεμο από άτομα που ήταν 30 χρόνια στην ομοσπονδία και την είχαν κάνει μαγαζί τους. Πλέον αυτό δεν υπάρχει και προσπαθούμε και με την τοπική αυτοδιοίκηση να γίνουν πρωταθλήματα. Αν τον αφήσουν να κάνει πράγματα, θα είναι πετυχημένος. Το ποδόσφαιρο είναι προϊόν που όλοι πρέπει να έχουν κομμάτι της πίτας και να είναι ευτυχισμένοι».

Αν παρενέβη ο Αυγενάκης στις εκλογές της άρσης βαρών: «Όχι και δεν πήρε καθόλου θέση. Ακούγονται πολλά. Εγώ τον θεωρώ καθαρό και τίμιο και τον εκτιμώ πολύ. Σίγουρα έφτιαξε ένα άλλο πλαίσιο για το αλισβερίσι με τα σωματεία. Τα σωματεία άρσης βαρών και πάλης λειτουργούν με αφιλοκερδή βοήθεια από όλους. Υπάρχει χαρτούρα με όλα αυτά που ζητά το κράτος. Πώς θα λειτουργήσει ένα σωματείο με συμβόλαια δυο προπονητών ενώ τα έσοδα είναι μηδέν. Τα παιδιά είναι από φτωχές οικογένειες. Άλλες οι εποχές οι δικές μας».

Υπήρξαν καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στην άρση βαρών: «Δεν είχαμε ποτέ τέτοιες καταγγελίες. Αν έγινε κάτι, ελπίζω να μην ντρέπονται να μιλήσουν. Θα το κυνηγούσαμε αμέσως».

Θα δει ματς του Άρη: «Όταν θα παίξει ΠΑΟΚ-Άρης θα ανέβω να τους δω και τους δυο. Είτε στον ναό είτε στο γήπεδο του Άρη θα πήγαινα. Σύντομα θα πάω και στον Ηρακλή ανοίγει και εκεί τμήμα άρσης βαρών. Σαν ομοσπονδία δεν βλέπω το οπαδικό. Στόχος είναι δημιουργήσουμε τμήματα για την ανάπτυξη του αθλήματος και να βγουν νέα παιδιά. Όλα τα μεγάλα σωματεία πρέπει να έχουν τμήμα άρσης βαρών».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.