Δήμαρχος Θερμαϊκού: «Μόνο από τον Ποταμό μαζέψαμε 10 τόνους απορρίμματα!»

Metrosport Team17 Μαΐου 2020

Έκκληση στην κυβέρνηση για το άνοιγμα των καταστημάτων έκανε μέσω του Metropolis 95.5 ο Γιώργος Τσαμασλής.

Ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιώργος Τσαμασλής παραχώρησε συνέντευξη Δημήτρη Κανελλάκη και υποστήριξε ότι τα ανοιχτά μαγαζιά θα βοηθήσουν την κατάσταση στις παραλίες.

Πρόσθεσε δε ότι μόνο το Σάββατο (16/5) μαζεύτηκαν από την περιοχή του Ποταμού 10 τόνοι απορριμάτων! 

Μεταξύ άλλων ο Γιώργος Τσαμασλής δήλωσε:

Για την προσέλευση του κόσμου και αν τηρήθηκαν τα μέτρα για τον κορωνοϊό: «Όλα πήγαν πολύ καλά αλλά με ατομική ευθύνη. Οι πολίτες συμπεριφέρονται υπεύθυνα, δε χρειάζονται πολλές συστάσεις. Μια μικρή παρατήρηση σε έναν πολίτη και αμέσως συμμορφώνεται. Από την αρχή τηρούν τα μέτρα. Κρατάνε τις αποστάσεις, ο καθένας με τους φίλους του, την οικογένειά του, ο ένας μακριά από τον άλλο, η μία ομπρέλα μακριά από την άλλη. Το κακό είναι ότι δεν λειτουργούσαν τα καταστήματα και οι πολίτες ήταν αναγκασμένοι να κουβαλάν τις ομπρέλες και τις πετσέτες τους».

Για το αν η επαναλειτουργία των καταστημάτων διευκολύνει την κατάσταση: «Ναι. Με δηλώσεις μου έκανα έκκληση στην κυβέρνηση πως δεν κερδίζουμε τίποτα με τα κλειστά καταστήματα. Αντίθετα ταλαιπωρούμε και συνωστίζουμε εμείς τους πολίτες. Αν ανοίξουν τα μαγαζιά, επιβάλλονται τα μέτρα. Όταν είναι ελεύθερη η παραλία, και δεν έχει ομπρέλες, μπορεί πιο εύκολα να πλησιάσουν η μία παρέα στην άλλη. Μετά υπάρχει και το σέρβις, η εξυπηρέτηση. Τον καφέ και το νερό που θα πιει ο καθένας, το κατάστημα έχει την ευθύνη να το μαζέψει και να το βάλει στον κάδο των απορριμμάτων. Αντίθετα όταν η παραλία είναι ανοργάνωτη, δεν μπορεί να βρει τον απαιτούμενο αριθμό κάδων ώστε να μαζευτούν όλα αυτά τα απορρίμματα που δημιουργούνται. Χθες, μόνον από την περιοχή του Ποταμού μαζέψαμε 10 τόνους απορρίμματα».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιώργου Τσαμασλή στο Metropolis 95.5

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.