Δήμαρχος Σοσνόβιεκ για τελικό: «Υπάρχουν συνομιλίες, χτυπάμε... ξύλο για ένα θετικό αγώνα»

Metrosport Team10 Μαΐου 2023

Η έδρα του τελικού αποτελεί ακόμη... ερωτηματικό. Τα διεθνή ΜΜΕ φιλοξενούν, πλέον, εκτενή ρεπορτάζ για το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται η ΕΠΟ, ενώ δηλώσεις έκανε και ο δήμαρχος του Σοσνόβιεκ, Aρκάντιους Τσεσίνσκι.

Με τίτλο: «Χωρίς γήπεδο στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας», η γαλλική L'Équipe σκιαγραφεί την κατάσταση: «Θα γίνει ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας που είναι προγραμματισμένος για τις 24 Μαΐου; Δύο εβδομάδες πριν από τον τελικό και δεν έχει βρεθεί ακόμη γήπεδο για να φιλοξενήσει τη συνάντηση της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ».

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν: «φοβούμενοι επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων», η Ελληνική Ομοσπονδία έχει προσεγγίσει αρκετές χώρες όπως η Κύπρος, η Μεγάλη Βρετανία ακόμη και η Πολωνία, χωρίς να έχει καταλήξει μέχρι στιγμής σε συμφωνία. Η απόφαση πρέπει να ληφθεί στις 12 Μαΐου.»

Το Reuters από την πλευρά του υπογραμμίζει πως η ΕΠΟ δεν έχει κατορθώσει να βρει ένα κατάλληλο γήπεδο εντός Ελλάδας, με αποτέλεσμα να προσανατολίζεται στο εξωτερικό, μεταξύ άλλων σε Κύπρο, Βρετανία και Πολωνία. «Η ΕΠΟ δήλωσε ότι έχει καταλήξει σε δύο γήπεδα και η τελική απόφαση θα ανακοινωθεί στις 12 Μαΐου. Η αναμέτρηση ΑΕΚ-ΠΑΟΚ θεωρείται υψηλού κινδύνου από τις αρχές για πιθανά κρούσματα βίας από τους οπαδούς.»

Η Κύπρος απέρριψε το αίτημα της ελληνικής ΠΑΕ τον Απρίλιο, επικαλούμενη ανησυχίες για τη δημόσια ασφάλεια. Ο δήμαρχος του Σοσνόβιεκ, Aρκάντιους Τσεσίνσκι, στην Πολωνία, δήλωσε ότι το θέμα συζητείται: «Πράγματι, οι συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και αρκετές ημέρες. Χτυπάμε ξύλο για ένα θετικό τελικό (κυριολεκτικά).»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.