Δήμαρχος Σερρών: «Από το πράσινο στο κόκκινο, μέσα σε μια εβδομάδα»

Metrosport Team26 Οκτωβρίου 2020

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, και μίλησε για την έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού στις Σέρρες, τα μέτρα που παίρνει ο Δήμος αλλά και τον φόβο που υπάρχει για ένα τοπικό lockdown.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

«Είμαστε στο βαθύ πορτοκαλί και όχι στο κόκκινο. Σημασία έχει να σταματήσουμε την διάδοση του ιού, όχι για το οικονομικό, αλλά για την υγεία. Ξεκίνησε μια δύσκολη εβδομάδα στις Σέρρες, καλούμαστε να κερδίσουμε ένα στοίχημα, χθες είχαμε 49 κρούσματα, μια έξαρση. Οι Σέρρες είναι παράδειγμα πως μια περιοχή πράσινη πλησιάζει στο κόκκινο μέσα σε μια εβδομάδα, μέχρι την προηγούμενη Πέμπτη είχαμε μεταξύ 0 και 1. Φαίνεται πόσο γρήγορα μπορεί να μεταδοθεί ο ιός, ο μέσος όρος των κρουσμάτων είναι 28-29 ετών και ήρθε κυρίως από το κομμάτι της διασκέδασης».

Για τα μέτρα που θα πάρει: «Από σήμερα κλείνουν οι αθλητικοί χώροι και οι χώροι που παραχωρούνται σε πολιτιστικούς συλλόγους, απολυμάνσεις σε παιδικές χαρές γίνονται σε καθημερινή βάση, θα κληθούμε να πάρουμε πιο σοβαρά μέτρα αν χρειαστεί».

Για το αν φοβάται ένα τοπικό lockdown: «Είναι υπαρκτός ο φόβος για ένα τοπικό λοκντάοουν, η καραντίνα θα έχει επιπτώσεις ανεπανόρθωτες στην οικονομία, αλλά το κυρίαρχο είναι να αποφύγουμε τη διάδοση του ιού και να κερδίσουμε το στοίχημα της ζωής».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.