Δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών: «Δέχτηκα περίεργα τηλεφωνήματα μετά την μείωση τιμής των PCR»

Metrosport Team07 Ιανουαρίου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο», μίλησε ο Σίμος Δαϊνιλίδης.

Ο Δήμαρχος της Νεάπολης - Συκεών, αναφέρθηκε για το πως κατάφερε να κατεβάσει την τιμή των PCR test αλλά και την συνομιλία του με τον Άδωνη Γεωργιάδη.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο Metropolis 95,5:

«Δεν κάναμε και κάποια μεγάλη αποκάλυψη, εμείς τηρήσαμε τον νόμο που θα έπρεπε να τηρούμε όλοι και πρώτο και καλύτερο το Κράτος και να πάψει να υπάρχει η κερδοσκοπία. Κάναμε δημοπρασία εδώ και καιρό, αλλά τώρα το βγάλαμε στην δημοσιότητα.»

Από την σειρά:

«Τον Μάϊο του 2020, δηλαδή 20 μήνες περίπου πριν, η τιμή στα pcr ήταν περίπου στα 120 -150 ευρώ. Εγώ τότε επειδή ήθελα να προστατεύσω τους πολίτες μας και τον Δήμο, ήθελα να κάνουμε pcr και πήρα απόφαση να κάνουμε δημοπρασία. Η πρώτη δημοπρασία όταν στην αγορά πουλιόταν στα 120 - 150 ευρώ το pcr, ήταν 40 ευρώ το αποτέλεσμα. Κάναμε συμφωνία με το μικροβιολογικό που έδινε την πιο καλή τιμή, εξαντλήσαμε την ποσότητα και στη συνέχεια ξανά κάναμε δημοπρασία το Φθινόπωρο. Κατέβηκε ακόμα πιο χαμηλά, περίπου στα 33. Φτάνοντας εν έτη 21, κάναμε δύο καινούργιες δημοπρασίες και η τιμή έφτασε 27 ευρώ. Μπορεί ο καθένας μας να βγάλει συμπεράσματα. Έκανα έρευνα παγκόσμιας αγορά και έμαθα την τιμή των pcr που αγοράζονται από τα κέντρα. Το αγοράζουν στην τιμή των 7 ευρώ και το πουλάνε 47 πλέον.»

«Δεν μας επιτρέπει το κράτος να αγοράσουμε από το εξωτερικό, εμείς κάνουμε δημοπρασία σε διάφορα μικροβιολογικά κέντρα και αυτό που προσφέρει την πιο καλή τιμή, κλείνουμε την συμφωνία μαζί του, δίνοντας μας μια ποσότητα pcr test. Κάνουμε τα τεστ και όταν τελειώσουν κάνουμε καινούργια δημοπρασία. Και φυσικά όλα άσπρα, με την δημοπρασία κόβεται τιμολόγιο και φορολογείται.»

«Γιατί το κράτος έχει 24% Φ.Π.Α στα τεστ; πρέπει να παίρνει μερίδιο το κράτος και για θέματα υγείας; 

Αν αφαιρεθεί το ΦΠΑ, η τιμή θα πέσει στα 20 ευρώ. Όταν τα λέω αυτά, γίνομαι κακός και μου λένε τώρα θα υποστείς τις συνέπειες και δέχομαι περίεργα τηλεφωνήματα.»

Για Άδωνη Γεωργιάδη:

«Ζήτησε σήμερα να μιλήσουμε μαζί, ζήτησε ο ίδιος να συνομιλήσουμε επειδή είδε αυτή τη δημοσιότητα. Μου είπε το ίδιο επιχείρημα, δηλαδή ότι αν πέσουν οι τιμές των PCR test κάποια μικροβιολογικά κέντρα δεν θα έχουν αρκετά χρήματα για να καλύψουμε τις ανάγκες τους.»

«Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί πολλοί Δήμαρχοι σε όλη την Ελλάδα επικοινώνησαν μαζί μου και ζήτησαν να μάθουν πως κάναμε αυτή τη πράξη. Με πήραν από Κρήτη, Πελοπόννησο, Αττική και μου ανέφεραν ότι θα ακολουθήσουν το δικό μας παράδειγμα.»

«Η δικιά μου πρόταση είναι να πέσει και άλλο η τιμή των τεστ και να καταργηθεί το ΦΠΑ, έτσι ώστε να πέσει η τιμή κάτω από 15.»

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.