Δήλωση σοκ από Μπλίνκεν: «Η Κίνα σκέφτεται να στείλει όπλα στη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Metrosport Team19 Φεβρουαρίου 2023

Μια δήλωση που διαφοροποιεί τα δεδομένα σχετικά με τον πόλεμο που έχει κηρύξει η Ρωσία στην Ουκρανία έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν. Όπως προειδοποίησε, το Πεκίνο σκέφτεται να παράσχει όπλα στη Ρωσία προκειμένου να υποστηρίξει την επίθεσή της στην Ουκρανία, μετά την συνάντηση που είχε με τον Κινέζο ομόλογό του, Ουάνγκ Γι.

«Μιλήσαμε για τον πόλεμο που διεξάγει η Ρωσία και τις ανησυχίες που έχουμε για το ότι η Κίνα σκέπτεται να παράσχει φονική υποστήριξη στη Ρωσία», δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών στο δίκτυο CBS. Απαντώντας σε ερώτηση τι θα περιλάμβανε συγκεκριμένα αυτή, ο Άντονι Μπλίνκεν είπε: «Όπλα κυρίως».

Να σημειωθεί ότι οι δύο άνδρες συναντήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο Μόναχο, στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια, μια συνάντηση την οποία η αμερικανική διπλωματία χαρακτήρισε «ειλικρινή και άμεση». Ο Άντονι Μπλίνκεν προειδοποίησε για τις «συνέπειες και τα επακόλουθα» για την Κίνα αν προσφέρει «υλική υποστήριξη» στη Ρωσία στον πόλεμό της στην Ουκρανία ή τη βοηθήσει να διαφύγει τις δυτικές κυρώσεις, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις, συνοψίζοντας τη συνάντηση.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.