Δηλώσεις-σοκ Δερμιτζάκη: «Πάνω από 1.000 κρούσματα ημερησίως, πολλοί θάνατοι και νοσηλευόμενοι»

Metrosport Team13 Οκτωβρίου 2020

Την ανησυχία του για την κρούσματα κορωνοϊού εξέφρασε για μία ακόμη φορά ο καθηγητής Γενετικής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης. 

«Ο πραγματικός αριθμός είναι πολλαπλάσιος των επίσημων, πιθανόν άνω των 1.000 ημερησίως.

Η εικόνα ότι έχουμε 300 με 400 κρούσματα και η Γαλλία 7.000 και η Ελβετία 1.500, δεν θα πρέπει να μας μπερδεύει. Οι συγκρίσεις δεν είναι σωστές. Δεν έχουμε δυνατότητα να τεστάρουμε όλο τον πληθυσμό. Οι θάνατοι και οι νοσηλευμένοι που έχουμε στην Ελλάδα είναι πολλοί σε σχέση με τα κρούσματα» επισήμανε ο καθηγητής, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και πρόσθεσε:
«Η Ελβετία ανακοίνωσε τη Δεύτερα 4.078 κρούσματα για τρεις μέρες με 7 νεκρούς. Η Ελλάδα με 295 κρούσματα έχει επίσης 7 νεκρούς. Με αναλογικό τρόπο η Ελλάδα μπορεί να έχει πάνω από 1000 κρούσματα την ημέρα για να βγαίνει το αποτέλεσμα των νεκρών. Είναι η απλή μέθοδος των τριών».



Ο κ. Δερμιτζάκης εμφανίστηκε απαισιόδοξος για το επόμενο διάστημα, όσο θα μπαίνουμε στο χειμώνα και θα είμαστε κυρίως σε κλειστούς χώρους.



«Τον χειμώνα θα μπούμε σε εσωτερικούς χώρους θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων. Πρέπει να μειωθούν τα κρούσματα πρέπει να μπούμε στο χειμώνα με όσο το δυνατόν λιγότερα κρούσματα. Φοβάμαι, παρόλα αυτά, ότι θα αυξηθούν τα κρούσματα τους επόμενους 2 μήνες».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.