Δηλητηριώδεις οι αναθυμιάσεις από τον βόθρο του λεκανοπεδίου

Δημήτρης Μπούζας08 Φεβρουαρίου 2023

Είναι να μην σου τύχει να βρεθείς έστω και σαν απλός θεατής σε τέτοιο μπλέξιμο. Πολύ περισσότερο και αν έχεις την ευθύνη να πάρεις θέση και να καταθέσεις άποψη σε ένα τέτοιο ξεκατίνιασμα. Αθήνα, Περιστέρι και ενδιάμεσα Πειραιάς με ανακοινώσεις και περίεργες συμπεριφορές, μπλεγμένοι σε έναν άγριο καυγά που όπως όλα δείχνουν το μοναδικό αποτέλεσμα που θα έχει είναι να βγάλουν προς τα έξω την εικόνα, ότι ο καθένας τους θέλει να αποκαλύψει τα άπλυτα του άλλου. 

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν με ανακοίνωση του και απαντώντας στην ΑΕΚ που υποστηρίζει το θεατράκι που έπαιξε ο Μπρινιόλι στο μεταξύ τους παιχνίδι, τονίζει πως ότι αφορά αυτή την επισήμανση, ο Μπρινιόλι θα μπορούσε να παραστήσει τον τραυματία και να κρινόταν έτσι το ματς. Προσθέτοντας ότι «εμείς δεν ακολουθούμε τέτοιου είδους τακτικές και το έχουμε αποδείξει σε όλα τα γήπεδα της Ελλάδας. Κάτι που δεν το πράξαμε πρόσφατα στον τελικό του κυπέλλου, όταν πέτρα που πέταξε οπαδός του ΠΑΟΚ και τραυμάτισε στο χέρι τον Αϊτόρ, παίρνοντας εν τέλει το τρόπαιο μέσα στον αγωνιστικό χώρο». Επί του προκειμένου ζητάμε συγνώμη για μια παρένθεση. 

Σαφέστατα και δεν υπάρχει καμία αντίρρηση: Όλοι συμφωνούν πως μέσα στον αγωνιστικό χώρο πήραν το κύπελλο οι πράσινοι, με κορυφαίο παίκτη τους τον ανεκδιήγητο, άθλιο και βρώμικο Ισπανό διαιτητή Λαόθ, τον οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι ισπανική ομοσπονδία μόλις πρόσφατα τον τιμώρησε αυστηρά και η ΟΥΕΦΑ τον πέταξε έξω από τους ορισμούς της. Όσο για τον «τραυματισμό» του Αϊτόρ στο χέρι, μένει ακόμη αδιευκρίνιστο σε ποιο από τα δύο χέρια έγινε, με τα οποία έδειξε τα γεννητικά του όργανα στους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Και όμως για αυτό το τερατώδες και αποκρουστικό δεν αποβλήθηκε! 

Η ανακοίνωση των πρασίνων αναφέρεται επίσης και στην περίπτωση της ευαισθησίας της ΑΕΚ να μην υποβάλει ένσταση για τα δελτία του ΠΑΟΚ. Οι Ενωσίτες τους απαντούν να μην συγκρίνουν τα ανόμοια και πως καμία σχέση δεν έχει το ένα θέμα με το άλλο: «Το ένα ήταν μια παράλειψη τυπικής διαδικασίας και στο άλλο εξαναγκαζόμασταν να παίξουμε με συνθήκες όπως τα χαμηλωμένα δοκάρια, που ασφαλώς αποτελούν πολύ μεγάλο πρόβλημα αγωνιστικό». Με τη σειρά του ο Ατρόμητος και με μία μακροσκελέστατη ανακοίνωση «αποκαλύπτει» ότι η ΑΕΚ ζητούσε από τον διαιτητή να το «τελειώσει» γρήγορα το θέμα, ώστε να μην μπορούν να αντιδράσουν. 

Ως γνωστόν οι τελευταίοι το γνωρίζουν πως η ομάδα τους κινδυνεύει με 0-3 και αφαίρεση βαθμών, λόγω υπαιτιότητας τους. Είναι αλήθεια πως στην κόντρα ανάμεσα σε Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Άτρομητο αρχικά δεν εμφανίστηκε επισήμως ο Ολυμπιακός. Ανεπισήμως βεβαίως το έκανε, σπρώχνοντας όλα τα ΜΜΕ που ελέγχει (και είναι πάρα πολλά) εναντίον της Ένωσης και υπέρ του Παναθηναϊκού. Χθες βγήκε όμως φόρα – παρτίδα και επίσημα πλέον, για να επιβεβαιώσει ότι η ανίερη συμμαχία των δύο μιντιαρχών εξακολουθεί να είναι σταθερή, με άγνωστο βέβαια το μέλλον της και όταν έρθουν κάποια στιγμή κόντρα τα συμφέροντα τους. 

Πρέπει βέβαια να επισημάνουμε πως ο Ολυμπιακός στην προκειμένη περίπτωση εκτός από το γεγονός της επίθεσης που κάνει στην ΑΕΚ, παράλληλα ενδιαφέρεται και για μια ομάδα (τον Ατρόμητο), η οποία διαχρονικά θεωρείται ένα από τα πιο πιστά παραρτήματα του. Αυτό το τελευταίο βέβαια χωρίς κανέναν υπαινιγμό, γιατί σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, οι Περιστεριώτες χτυπάνε τις αναμετρήσεις τους με τους ερυθρόλευκους. Θα θέλαμε όμως να τους υπενθυμίσουμε κάτι που προφανώς το έχουν βάλει στη γωνία και το έχουν θάψει. Τους αφορά απόλυτα και είναι πέρα ως πέρα αναξιοπρεπές και ανήθικο. Κι αυτό δεν είναι άλλο, από τον σκανδαλώδη ευρωπαϊκό αποκλεισμό του ΠΑΟΚ για να τον διαδεχθούν πρόθυμα, παίρνοντας την θέση του. Κάτι που το σχεδίασε τότε ο Σωκράτης Κόκκαλης και ο πρόεδρος της ΕΠΟ. Εν ολίγοις και στο διά ταύτα, αυτές τις μέρες διαπιστώνουμε πως από τη μεγάλη πίεση τινάχθηκε το καπάκι του βόθρου του λεκανοπεδίου στον αέρα. Οι αναθυμιάσεις οπωσδήποτε δηλητηριώδεις. Οι προβλεπόμενες εξελίξεις πιθανότατα να οδηγήσουν σε ακόμη χειρότερες καταστάσεις.

ΥΓ1: Ο Κουλιεράκης ευτυχώς είναι καλά και θα προφυλαχθεί για το παιχνίδι της Λαμίας. Ανησυχία προκύπτει μόνο από κάποιους ρεπόρτερ του ασπρόμαυρου ρεπορτάζ, οι οποίοι θέλουν να παρουσιάσουν το συγκεκριμένο αγώνα σαν πολύ εύκολη υπόθεση, υποστηρίζοντας ένα rotation που θα συμπεριλαμβάνει όλους όσους άσχετους και εν δυνάμει ευάλωτους υποστηρίζουν και προωθούν για βασικούς, σε μια ομάδα που διεκδικεί στόχους.

ΥΓ2: Το αλιεύσαμε από τον αθηναϊκό Τύπο: «Ξεπερνάει κάθε προηγούμενο ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, καθώς μετά τους ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Ολυμπιακό, θα φορέσει τη φανέλα και του Άρη. Δηλαδή θα έχει περάσει και από τις 5 μεγαλύτερες ομάδες της χώρας. Θα χαρεί φανταζόμαστε ιδιαίτερα ο πατέρας του, αφού όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο Λάζαρος ο μπαμπάς του είναι Αρειανός. Επίσης σύμφωνα με τον παίκτη τα αδέρφια του είναι ΑΕκτσήδες και ο ίδιος μικρός ήταν Ολυμπιακός».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.