Δηλαδή οι 40 πρόεδροι ΕΠΣ είναι κατά της υποψηφιότητας Ζαγοράκη;

Δημήτρης Κανελλάκης30 Ιανουαρίου 2021

Διάβασα με προσοχή την ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες 40 Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων (η συντριπτική, δηλαδή, πλειοψηφία των εκλεκτόρων της ΕΠΟ) εναντίον του πρωθυπουργού, διότι από την στιγμή που ο Μητσοτάκης “ευλόγησε” την υποψηφιότητα Ζαγοράκη, κάθε άλλος εμπλεκόμενος στην υπόθεση έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

Αν υπάρχουν “μεθοδεύσεις”, ας ξεκινήσουμε απ' αυτό, υπάρχουν από τον ίδιο τον Μητσοτάκη, ο οποίος είδε προσωπικά τον Ζαγοράκη και του δήλωσε ότι τον στηρίζει εφόσον θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της ΕΠΟ.

Απλά οι πρόεδροι των Ενώσεων δεν τολμούν να επιτεθούν στον πρωθυπουργό και επιτίθενται στον Αυγενάκη, ο οποίος, όπως και σε κάθε άλλη υπόθεση που έχει χειριστεί από τη μέρα που ανέλαβε επικεφαλής της πολιτικής ηγεσίας του Αθλητισμού, έτσι και σ' αυτή είναι ξεκάθαρο ότι ενεργεί έχοντας την σύμφωνη γνώμη του Μητσοτάκη.

Πάμε, όμως, στην ουσία του πράγματος. Δεν αντιλαμβάνομαι τι μπορεί να φοβίζει τις 40 Ενώσεις και τι είναι αυτό που τις ανάγκασε να βγάλουν αυτή την ανακοίνωση χθες και να μιλούν για “διορισμούς προέδρων” και “τοποθετήσεις με διατάγματα”.

Είναι δυνατόν, αν αυτές οι Ενώσεις παραμείνουν ενωμένες και στηρίξουν έναν υποψήφιο για την προεδρία της ΕΠΟ που αυτές κρίνουν ως τον καταλληλότερο, τον Ψαρόπουλο, ας πούμε, που ήταν ο εκλεκτός πριν εμφανιστεί στον ορίζοντα ο Ζαγοράκης, ο Μητσοτάκης, ο Αυγενάκης, ή δεν ξέρω ποιος άλλος να τους επιβάλλει τον αρχηγό της πρωταθλήτριας Ευρώπης εθνικής ομάδας το 2004;

Δεν υπάρχει κανένας τρόπος. Πλην ενός: να παρέμβει η κυβέρνηση νομοθετικά και να αλλάξει το εκλογικό σύστημα.

Μόνο αυτό μπορεί να φοβούνται οι πρόεδροι των Ενώσεων και να έβγαλαν τη χθεσινή ανακοίνωση. Ομως, για να συμβεί αυτό θα πρέπει η κυβέρνηση να πείσει τις υπερεθνικές ομοσπονδίες και να έχει τη δική τους έγκριση πρώτα.

Κάτι το οποίο, με τα έως τώρα δεδομένα, δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι. Αν και υπάρχει ένα σενάριο, το οποίο, σε ό,τι με αφορά, το έχω επισημάνει όταν ήρθε η ολιστική μελέτη από την FIFA και την UEFA.

Και αναφέρομαι, φυσικά, στις... δεύτερες εκλογές μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα από αυτές που έχουν προκηρυχθεί για τις 19 Φεβρουαρίου, με τροποποιημένο το καταστατικό της ΕΠΟ και ενσωματωμένες όλες τις βασικές αρχές της ολιστικής μελέτης, άρα και το διευρυμένο εκλεκτορικό σώμα.

Προφανώς αυτά έχουν στο μυαλό τους οι ΕΠΣ, γι' αυτό και η αγωνιώδης χθεσινή ανακοίνωση... Στην οποία, εκτός όλων των άλλων, διαβάσαμε και ότι “το ελληνικό ποδόσφαιρο και η ΕΠΟ δεν είναι παιχνιδάκι στις διαθέσεις του Big-4”. Μ' αυτό κι αν δεν γέλασε με την ψυχή του ο κάθε... υποψιασμένος στο ελληνικό ποδόσφαιρο...

Παρεμπιπτόντως, μεταξύ αυτών που υπογράφουν τη χθεσινή ανακοίνωση είναι και πρόεδροι ΕΠΣ οι οποίοι έχουν ήδη τοποθετηθεί με θετικά σχόλια υπέρ της υποψηφιότητας Ζαγοράκη. Αλλαξαν γνώμη;  

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.