Δίκοπο μαχαίρι για τον Άρη οι παρατάσεις του CΑS στο θέμα Ντουρμισάι

Βασίλης Μάστορας11 Ιουνίου 2022

Στην αρχή την αγωνία την διαδέχτηκε η ικανοποίηση, αλλά πλέον οι πολλές παρατάσεις στην έκδοση της απόφασης από το CAS για τον Ντουρμισάι, λογικά θα πρέπει να φέρνει προβληματισμό στην ΠΑΕ Άρης. Οι πρώτες αναβολές έδιναν στους «κίτρινους» το δικαίωμα να προχωρήσουν στον σχεδιασμό του ρόστερ, με αστερίσκο μεν αλλά χωρίς πρόσθετα βαρίδια.

Έτσι βαδίζει ο Άρης εδώ και αρκετούς μήνες. Προσμένοντας μεν την απόφαση, αλλά χωρίς να αλλοιώνονται τα σχέδια του για τις μεταγραφές. Μόνο όποτε πλησιάζει η ημέρα που αναμένεται η απόφαση, ανεβαίνει λίγο η αδρεναλίνη, αλλά μετά και πάλι ηρεμία. Σύμφωνα με τη νέα ενημέρωση του CAS η απόφαση θα γίνει γνωστή στις 8 Ιουλίου. 

Στην ουσία δηλαδή, περίπου, στο ξεκίνημα της νέας μεταγραφικής περιόδου. Άρα ο Άρης προκειμένου να κοιμάται ήσυχος και να έχει «κλειδώσει» όλα τα σενάρια θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει, στη χειρότερη περίπτωση, το μεγαλύτερο μέρος, του ρόστερ. Αυτό σημαίνει όμως ότι θα λειτουργήσει κάτω από πίεση. 

Όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι «κίτρινοι» δεν είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε πολλές συμφωνίες. Κι αν το κάνουν βιαστικά θα είναι προκειμένου να μη βρεθούν προ απροόπτου. Έτσι όμως δουλειά δε γίνεται. Παρότι ο Άρης θα πρέπει να ολοκληρώσει τις μεταγραφές εγκαίρως, ώστε να έχει έτοιμη ομάδα πριν τον πρώτο αγώνα της Ευρώπης (21/7), υπάρχουν και εξαιρέσεις στις οποίες θα πρέπει να προσαρμοστεί. 

Για παράδειγμα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου θα αρχίσει η προετοιμασία της Ατλέτικο Μαδρίτης. Η ημερομηνία αυτή είναι καταλυτική για τις αποφάσεις του Σιμεόνε, όσον αφορά τους παίκτες που θέλει ο Άρης. 

Άρα μέχρι τότε ο Μπούργος δεν θα ξέρει αν θα μπορέσει να αποκτήσει κάποιον από τους παίκτες που ζήτησε από τους Ισπανούς. Και σ’ αυτό το κομμάτι δεν μπορεί να κάνει κάτι ώστε να έχει νωρίτερα την απόφαση της Ατλέτικο. Αυτό σημαίνει ότι όταν οι Ισπανοί πάρουν τις αποφάσεις τους μπορεί να έχει επιβληθεί BAN στον Άρη. Σενάριο πολύ μακρινό, αλλά υπαρκτό.

Άρα δεν θα μπορέσει να ολοκληρώσει καμία μεταγραφή, όσο ελκυστική κι αν είναι αυτή. Άρα το καλό σενάριο για τον Άρη είναι να τρέξει για να προλάβει τις επόμενες 28 ημέρες να έχει κάνει τις κομβικές μεταγραφικές κινήσεις. Να συμπληρώσει το ελλιπές ρόστερ, το οποίο στην ουσία έχει πλην των τερματοφυλάκων και των νεαρών ποδοσφαιριστών, περίπου 14 ποδοσφαιριστές πλέον, κι αν προκύψει κάτι κάλο από την Ατλέτικο να αποτελέσει το κερασάκι στην τούρτα. 

Οποιαδήποτε άλλη πολιτική στις μεταγραφές με δεδομένο ότι ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος του, ενέχει πολλούς κινδύνους. Ο σημαντικότερος η ομάδα να μην είναι ετοιμοπόλεμη στους πρώτους αγώνες του Conference League. Γεγονός που το πλήρωσε ακριβά τα προηγούμενα χρόνια, οπότε λογικά δεν θα επαναλάβουν οι «κίτρινοι» το ίδιο λάθος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.