«Δίκη στο Open»: Έλληνας αρχιδιαιτητής το 2024-Καραμάνης: «Θα δούμε αν θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές»

Metrosport Team01 Νοεμβρίου 2022

Η εκπομπή «Δίκη στο Open» αποκάλυψε ότι από το 2024 η κατάσταση στην ελληνική διαιτησία αλλάζει καθώς από εκείνη τη χρονιά θα υπάρχει Έλληνας αρχιδιαιτητής αλλά και ότι οι Έλληνες διαιτητές θα επιστρέψουν στα ντέρμπι του ελληνικού Πρωταθλήματος της Super League 1.

Το ζήτημα αυτό έχει συζητηθεί στα υψηλά κλιμάκια της UEFA η οποία θεωρεί ότι δεν μπορεί από το 2016 να υπάρχει μία διεθνής επιτροπεία και να μην έτοιμη η ελληνική διαιτησία 8 χρόνια μετά.

Υπάρχει ήδη σχέδιο επαγγελματικής διαιτησίας για το οποίο υφίσταται διένεξη ΕΠΟ-Λίγκας.

Η UEFA είναι ξεκάθαρη ότι η ΕΠΟ θα έχει την επιστασία της επαγγελματικής διαιτησίας όμως η και η Λίγκα πρέπει να συνεργαστεί ως η επαγγελματική διοργανώτρια αρχή.

Επίσης θα πρέπει να συνεργάζονται η επιτροπή διαιτησίας και η Ένωση των διαιτητών, δηλαδή η Ομοσπονδία των διαιτητών.

Καραμάνης: «Δεν μετανιώνω για τίποτα»

Σε αυτό το κλίμα ο κ. Καραμάνης υπέβαλε την παραίτησή του από την προεδρία της Ομοσπονδίας των διαιτητών.

Σε ερώτηση του Κυριάκου Θωμαΐδη για το αν υποβάλει υποψηφιότητα για τις εκλογές της 13ης Νοεμβρίου, ο κ. Καραμάνης τόνισε πως έχει το δικαίωμα να το πράξει.

«Βασικά έχω δικαίωμα να πάρω πίσω την παραίτησή μου αφού την πήρε πίσω ο κ. Ράπτης και θα συμμετέχει στο συμβούλιο μέχρι τις εκλογές. Θα δούμε αν είμαι υποψήφιος. Ο λαός τι λέει! Είμαι στην ομοσπονδία παραιτημένος γιατί έχω χρεωθεί τα πάντα ΔΟΥ, ΕΦΚΑ και γραφεία. Δεν παραλάβει ακόμα οι άνθρωποι. Το Σάββατο κοντή γιορτή. Θα δούμε. Αυτοί που πήραν την εντολή να πάνε στις 13 του μηνός στις εκλογές, αυτοί ξέρουν τι θα κάνουν. Μέχρι στιγμής δεν έχουν φύγει προσκλήσεις για τα μέλη της Ομοσπονδίας. Έπρεπε να γίνει πριν 25 μέρες, στις 24 Οκτωβρίου έπρεπε να έχουν φύγει».

Ακολούθως η εκπομπή πρόβαλε ένα βίντεο με έναν έντονο λεκτικό καβγά στην συνέλευση της Ομοσπονδίας.

Στην εκπομπή έγινε διάλογος με τη συμμετοχή βετεράνων διαιτητών όπως ο Σωτήρης Βοργιάς, ο Πέτρος Κωνσταντινέας, ο Γιάννης Σταυρίδης.

Κλείνοντας, ο κ. Καραμάνης ρωτήθηκε αν μετάνιωσε για κάτι και ποια τα θετικά και τα αρνητικά στην 11ετή παρουσία του στον προεδρικό θώκο.

«Δεν μετανιώνω για τίποτα γιατί το έκανα εγώ. Εφόσον το έκανα, τι να πω; Συγνώμη γιατί το έκανα; Το θετικό είναι ότι μέσα σε αυτή τη ζημιά στον χώρο της διαιτησίας από τους παράγοντες του ποδοσφαίρου, κατόρθωσα να κρατήσω την Ομοσπονδία ανοιχτή. Στο περιθώριο; Στο περιθώριο! Προσπαθούσα βάσει των νόμων να φέρω ένα αποτέλεσμα. Το αρνητικό είναι ότι δεν κατάφερα στο τέλος να είμαστε μονιασμένοι. Και αναφέρω δύο πραγματάκια στην παραίτησή μου. Πρώτον, ότι αφού έφτασα στο σημείο για δεύτερη φορά αίτηση να γίνουμε Ένωση και μίλησα και με τον κ. Μπαλτάκο και πίστευα ότι θα προχωρήσουμε, είχα μία τοξικότητα από συναδέλφους του διοικητικού συμβουλίου και από μερικούς συνδέσμους και αποφάσισα, αφού ευχαριστώ τους ανθρώπους που με βοήθησαν να είμαι μέχρι τώρα, να φύγω από τη διαιτησία, από την ΟΔΠΕ. Κι ας αναλάβουν αυτοί που θέλουν να αναλάβουν, αυτοί που δημιούργησαν την κατάσταση» είπε ο κ. Καραμάνης.

Στην ερώτηση αν θα γίνει άλλη Ένωση με τους εν ενεργεία διαιτητές ο κ. Καραμάνης είπε: «Όχι. Με την απόφαση 14/2021 που αναγνωρίζει μόνο την ΟΔΠΕ σαν ανώτερο όργανο, δεν μπορεί νομικά. Αν αλλάξουν νόμους και καταστατικά, ναι. Ή αν βρεθεί κάποιος δικαστής σαν κι αυτόν που βρήκαν στην Κομοτηνή».

Δείτε όλο τον διάλογο από το 35:00 και μετά (ο λεκτικός καβγάς στο 36:20)


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.