Δικέφαλος Ναι, Διπρόσωπος Όχι

Metrosport Team13 Φεβρουαρίου 2021

Είναι εμφανέστατο το αμυντικό πρόβλημα που παρουσιάζει ο ΠΑΟΚστα επίσημα παιχνίδια του. Είναι οφθαλμοφανέστατη η αδυναμία του και αυτή πρέπει να διορθωθεί σε βασικούς τομείς. Τα συνεχόμενα επίσημα παιχνίδια, κάθε τρείς ημέρες, δεν επέτρεπαν στον Γκαρσίακαι τους συνεργάτες του να επιχειρήσουν διορθωτικές – παρεμβατικές κινήσεις.

Οι αντιδράσεις του προπονητή του ΠΑΟΚ στο προχθεσινό παιχνίδι, τόσο μετά τα γκολ που δέχθηκε η ομάδα, όσο και στα γκολ που πέτυχε, ήταν ενδεικτικές της έμφασης που δίνει για την διόρθωση των αδυναμιών.

Μετά τον αγώνα με τον ΠΑΣ που θα γίνει την Δευτέρα στο Περιστέρι (στις 17:15), ο προπονητής του ΠΑΟΚ θα έχει περισσότερο χρόνο να δουλέψει με τους παίκτες. Το ζητούμενο είναι να καταφέρει να «σκοτώσει» τον δόκτωρ Τζέκιλ και μίστερ Χάιντ, ΠΑΟΚ. Είναι αδιανόητο για μία ομάδα όπως ο Δικέφαλος, να δέχεται με χαρακτηριστική ευκολία δύο γκολ από την Λαμία (προχθές), δύο γκολ από τον Απόλλωνα Σμύρνης, δύο γκολ από την ΑΕΚ στην Τούμπα, τρία από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, τρία από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, ένα από την Λάρισα σε μία μόλις φάση από τον Πινακά στο ματς πρωταθλήματος. Και σε κάθε παιχνίδι, για να κερδίζει, θα πρέπει να σκοράρει περισσότερα από δύο γκολ.

Η αλλαγή που μπορεί να φέρει αποτελέσματα

Η επιθετική λειτουργία της ομάδας είναι εξαιρετική. Η αμυντική, προβληματίζει. Για αυτό λέμε πως ο ΠΑΟΚ καλείται να βελτιώσει την αμυντική του λειτουργία. Πως θα συμβεί αυτό; Μία αλλαγή που είδαμε προχθές, μπορεί σε σύντομο χρονικό διάστημα να φέρει αποτελέσματα. Ο Ροντρίγκο δεξιά, ο Βιεϊρίνια αριστερά, δεξί στόπερ ο Ινγκασον, αριστερό ο Κρέσπο, για να αποκτήσει ισορροπία η ομάδα στην άμυνα. Εξάρι ο Τσιγγάρας που είναι σε καλο μομέντουμ, έχοντας δίπλα του, έναν εκ των Σβαμπ ή Ελ Καντουρί και η επιθετική τετράδα με τους «καυτούς» και παραγωγικούς Τζόλη, Σφιντέρσκι, Κρμέντσικ, αλλά και τον πολύ ώριμο Ουάρντα.

Το ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ είναι να έχει μία σταθερότητα στην ενδεκάδα. Όχι μόνο σε δύο, αλλά σε περισσότερα παιχνίδια. Μόνο τότε μπορεί η ομάδα να αποκτήσει μεγαλύτερη συνοχή και σταδιακά να έρθει η βελτίωση. Σημαντικό ρόλο θα παίξει και ο τερματοφύλακας. Ο Γκαρσία με τον Σνάουτσνερ, έχουν εντοπίσει τις αδυναμίες, τις προάλλες αναφέρθηκε στο θέμα δημόσια, όμως η αλήθεια είναι πως δεν είχαν αρκετό χρόνο στην διάθεσή τους για να δουλέψουν με τους παίκτες. Από τις 3 Ιανουαρίου, ο ΠΑΟΚ δίνει αγώνα κάθε τρείς ημέρες. Μετά το ματς της Δευτέρας με τον ΠΑΣ στο Περιστέρι, μεσοβδόμαδα, έως το τέλος Φεβρουαρίου δεν έχουν προγραμματιστεί επίσημοι αγώνες. Αυτό σημαίνει πως θα δοθεί η ευκαιρία, για να δουλέψει η τεχνική ηγεσία με τους παίκτες και σε αυτό τον τομέα. Της συνολικής αμυντικής λειτουργίας, όπου πρέπει να βελτιωθεί η ομάδα.

Επιθετικά ο ΠΑΟΚ παράγει. Τρείς «πεντάρες» έχουν καταγραφεί στα τελευταία παιχνίδια. 5-0 επί της Λάρισας στο Κύπελλο, το ίδιο σκορ με τον Παναιτωλικό στο Πρωτάθλημα, 5-2 προχθές επί της Λαμίας. Στο μοναδικό παιχνίδι που δεν σκόραρε ο Δικέφαλος το 2021, ήταν στο Καραϊσκάκη. Είχε τις ευκαιρίες, δεν τις εκμεταλεύτηκε.

Η προσπάθεια θα συνεχιστεί, ο στόχος είναι να βελτιωθεί ο ΠΑΟΚ, να σταματήσει να είναι διπρόσωπος και να γίνει πραγματικός Δικέφαλος.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.