Δικέφαλο χτύπημα σε Λεωφόρο και ΟΑΚΑ - Οι σκέψεις του Γκαρσία

Γιώργος Ζαΐρης04 Απριλίου 2021

Την δεύτερη νίκη του στο μίνι Πρωτάθλημα θα διεκδικήσει και θέλει να πετύχει σήμερα το μεσημέρι στη Λεωφόρο, ο ΠΑΟΚ με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό (στις 15:00 σε ζωντανή μετάδοση από το Metropolis 95,5). Η νίκη του στην πρεμιέρα των πλέι οφ, επι της ΑΕΚ έδειξε πως μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των αγώνων που ακολουθούν.

Πρακτικά, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται από χθες το απόγευμα στην Αθήνα έχοντας ένα διπλό στόχο. Να κερδίσει σήμερα τους Πράσινους και με αυτό τον τρόπο να αυξήσει την διαφορά του από την αθηναϊκή ομάδα στους επτά βαθμούς και αμέσως μετά να προετοιμαστεί κατάλληλα για το πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου με αντίπαλο την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, εκεί όπου θέλει να πάρει σκόρ πρόκρισης για τον μεγάλο τελικό. Δικέφαλο χτύπημα σε Λεωφόρο και ΟΑΚΑ ετοιμάζει ο ΠΑΟΚ και το ευχάριστο είναι πως όλοι οι παίκτες (πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων) βρίσκονται στην διάθεση του Πάμπλο Γκαρσία.

Με «σφιχτό» σχήμα και έμφαση στις αντεπιθέσεις

Η τακτική που εφάρμοσαν οι παίκτες, μετά τις εντολές που δέχθηκαν από την τεχνική ηγεσία, στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ, αποδείχθηκε αποτελεσματική. Κάτι ανάλογο, θέλουν να κάνουν σήμερα το μεσημέρι. Με «σφιχτό» σχήμα, σωστή αμυντική λειτουργία για να αποτρέψει ο ΠΑΟΚ κάθε πιθανότητα να δεχθεί φθηνά γκολ από τον αντίπαλό του και σωστή επιθετική τακτική, κυρίως μέσω των αντεπιθέσεων που θα κάνουν οι παίκτες, μπορεί κάλλιστα να έρθει η πολυπόθητη νίκη.

 Ο ΠΑΟΚ επιπροσθέτως θέλει να πετύχει την πρώτη του εκτός έδρας νίκη σε ντέρμπι, από την έναρξη της φετινής σεζόν. Να, μία ακόμη πρόκληση για τον Γκαρσία και τους παίκτες του. Οι Ελ Καντουρί, Αουγκούστο και Σβαμπ αναμένεται να αποτελέσουν (εκτός απροόπτου) τις τελικές επιλογές του προπονητή για τη μεσαία γραμμή και από την παραγωγικότητα των χαφ, θα εξαρτηθεί σε ένα μεγάλο ποσοστό η επικράτηση του ΠΑΟΚ στο σημερινό παιχνίδι.

Και οι 25 παίκτες που ταξίδεψαν στην Αθήνα δηλώνουν ετοιμοπόλεμοι. Εκτός από τους διεθνείς που επέστρεψαν την Πέμπτη, δηλαδή τους Σφιντέρσκι, Ινγκασον, Κρμέντσικ αλλά και τους Τζόλη – Αντρίγια, είναι σε ετοιμότητα ο Βιεϊρίνια που προορίζεται για το δεξί άκρο της άμυνας. Έχει ενδιαφέρον να δούμε στην πράξη, εάν ο Γκαρσία επιχειρήσει να τοποθετήσει τον Αντρίγια στην αριστερή πλευρά της επίθεσης και τον Τζόλη δεξιά, ή αν τους αλλάξει ρόλους, όπως τους έχουμε συνηθίσει να αγωνίζονται στα περισσότερα επίσημα παιχνίδια.

Περέϊρα – Βρακάς- Μπράντονιτς

Εκτός της 25άδας έμεινε ο Νίλσεν Περέιρα (λεπτομέρειες για τον αποκλεισμό του, μπορείτε να διαβάσετε στην σελίδα 4) όπως και οι Βρακάς, Μπράντονιτς. Γενικά ο ΠΑΟΚ βρίσκεται από χθες στην Αθήνα πάνοπλος, για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις δύο πολύ κρίσιμων αγώνων στους δύο θεσμούς που συμμετέχει. Πολύ απλά, με νίκη σήμερα θα δείξει ότι είναι σε ανοδική πορεία και θα βάλει πλώρη για την εξασφάλιση της ευρωπαϊκής θέσεως μέσω του πρωταθλήματος, ενώ με νίκη ή ένα θετικό αποτέλεσμα την επόμενη Τετάρτη στο Ολυμπιακό στάδιο με αντίπαλο την ΑΕΚ, θα κάνει ένα καθοριστικό βήμα για την πρόκρισή του στον τελικό του Κυπέλλου. Ειδικά για τον ημιτελικό, ο αντίπαλός του έχει πολλές απουσίες καθώς πολύ δύσκολα θα παίξουν οι Μπακάκης, Σιμόες, Σάκχοφ και Λάτσι. Πρωτίστως όμως, το ενδιαφέρον στρέφεται στο σημερινό παιχνίδι και στην επίτευξη της νίκης επί του Παναθηναϊκού.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.