Δικαιώθηκε η αποφασιστικότητα που έδειξε ο Αρης στα 90 λεπτά

Βασίλης Μάστορας25 Ιανουαρίου 2020

Απ’ ότι φαίνεται ο Αρης δε διαπραγματεύεται την παρουσία του στα πλέϊ οφ του Πρωταθλήματος. Κι αυτό το απέδειξε χθες κόντρα στην Ξάνθη την οποία έριξε στο καναβάτσο για τέταρτη φορά φέτος. 

Εστω και δυσκολότερα απ’ ότι τις προηγούμενες φορές, αλλά το κατάφερε κι αυτό έχει αξία. Το ότι αντιμετώπισε δυσκολίες ήταν λογικό και συμφωνώ μ’ αυτό που είπε ο Ενινγκ μετά το τέλος του αγώνα: “Είναι επόμενο οι δύο ομάδες να γνωρίζουν η μία το παιχνίδι της άλλης μετά από τόσες φορές που βρεθήκαν αντιμέτωπες φέτος”. Αρα κανείς από τους δύο προπονητές δεν μπορούσε να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο του. Μετά από 270 αγωνιστικά λεπτά τίποτε δεν μένει κρυφό. 

Η διαφορά ήταν ότι ο Αρης αγωνίσθηκε χωρίς τον Ιντέγε, αλλά ο Μαντσίνι που μπήκε στην ενδεκάδα δεν ήταν ο παίκτης που θα δημιουργούσε δυσάρεστες καταστάσεις για την άμυνα της Ξάνθη. Αλλωστε σ’ όσους αγώνες χρησιμοποιήθηκε ο Αργεντίνος η απόδοση του δεν ήταν καταλυτική στην εξέλιξη τους. Παρ’ όλα αυτά ο Ενινγκ τον προτίμησε αντί του Ντιγκινί κι ίσως αυτή η επιλογή του Γερμανού να αποδυνάμωσε επιθετικά τον Αρη, ο οποίος ήταν περισσότερο δραστήριος μεσοεπιθετικά μετά το 54΄λεπτό που μπήκε στον αγώνα ο Γάλλος.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στον Αρη το δημιούργησε η υποδειγματική μεσοαμυντική λειτουργία της Ξάνθης. Οι Θρακιώτες προσέγγισαν τον αγώνα με καθαρό προσανατολισμό να μη δώσουν χώρους στον αντίπαλο. 

Με σχηματισμό 4-4-1-1 και με σαφείς εντολές από τον Παράσχο να μην ανεβαίνουν οι μεσοαμυντικοί όταν οι ομάδα είχε κατοχή, οι “κίτρινοι” έβρισκαν στις επιθέσεις τους πίσω από την μπάλα όλους τους παίκτες της Ξάνθης. Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν κατάφεραν στο α’ ημίχρονο να δημιουργήσουν, παρά την κατοχή της μπάλας, αξιόλογες ευκαιρίες για γκολ. Θα μπορούσε να γίνει το αντίθετο αν οι παίκτες του Αρη είχαν περισσότερη ταχύτητα στην ανάπτυξη και καλύτερες ατομικές προσπάθειες από τους παίκτες που αγωνίζονταν στα άκρα.

Ο Αρης στο β’ ημίχρονο μπήκε στο γήπεδο δείχνοντας ότι δεν είχε διάθεση να φύγει απ’ αυτό χωρίς να πάρει το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος. Ετρεξε περισσότερο, έκανε λιγότερα λάθη στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες για γκολ. Σ’ όλα αυτά συνετέλεσε και η είσοδος του Ντιγκινί στον αγώνα.

Οι “κίτρινοι” είχαν ένα καλό σουτ του Γκάμα στο 46΄που η μπάλα έφυγε άουτ, και έλυσαν τον “γόρδιο δεσμό” μ’ ένα καθαρό πέναλτι στον Σάσα στο 59΄, το οποίο αξιοποίησε ο Γκάμα. Ακολούθησαν δύο προσωπικές ενέργειες του Φετφατζίδη οι οποίες “μύρισαν” γκολ και μία κεφαλιά του Ντιγκινί που έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Η Ξάνθη η οποία αντέδρασε μετά το 70΄είχε μόνο μία καλή ευκαιρία σε σουτ του Μπαξεβανίδη το οποίο δεν αιφνιδίασε τον Κουέστα.

Ο Γκάμα εκτός από σκόρερ έκανε και πολύτιμη δουλειά στην επιθετική ανάπτυξη του Αρη, αλλά κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Σάσα ο οποίος έκανε πράματα και θάματα και στα 90 λεπτά.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.