Δικαίωση για τα ιδρυτικά μέλη της ESL

Metrosport Team01 Φεβρουαρίου 2023

Δικαίωση για τα ιδρυτικά μέλη της ESL, καθώς η έφεση που είχαν ασκήσει έγινε δεκτή από δικαστήριο της Μαδρίτης, με την απόφαση να προστατεύει τα κλαμπ από τις τιμωρίες των FIFA και UEFA.

Η απόφαση του Δικαστηρίου της Μαδρίτης διατάσσει τη FIFA και την UEFA να «απέχουν από την υιοθέτηση οποιασδήποτε διάταξης ή δράσης κατά της ευρωπαϊκής Super League και ακόμη και από οποιασδήποτε αντίθετης ενέργειας ή δήλωσης, η οποία εμποδίζει άμεσα ή έμμεσα, την προετοιμασία ή την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής Super League».

Επίσης η απόφαση απαγορεύει «την ανακοίνωση ή την απειλή οποιονδήποτε πειθαρχικών μέτρων ή κυρώσεων κατά των συλλόγων, διευθυντών και παικτών των ομάδων που συμμετέχουν στην προετοιμασία της ευρωπαϊκής Super League».

Υπενθυμίζεται ότι η European Super League αποτελούνταν από 12 ομάδες. Έξι από την Αγγλία (Άρσεναλ, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Τότεναμ), τρεις από την Ισπανία (Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Ατλέτικο Μαδρίτης) και άλλες τόσες από την Ιταλία (Γιουβέντους, Μίλαν, Ίντερ).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.