Δικαίως η ΕΠΟ θα έχει τον τελευταίο λόγο στα εξωαγωνιστικά του επαγγελματικού ποδοσφαίρου

Δημήτρης Κανελλάκης14 Ιουλίου 2021

Σε αντίθεση με δημοσιεύματα και μια σχετική φημολογία που έχει αναπτυχθεί, οι άνθρωποι της ΕΠΟ επιμένουν ότι δεν είναι ούτε πολλές ούτε μεγάλες οι διαφορές που έχουν με τις υπερεθνικές ομοσπονδίες για την ολιστική μελέτη.

Κατηγορηματικός ήταν στο συγκεκριμένο θέμα ο πρόεδρος της ΕΠΣ Γρεβενών και μέλος της ΕΕ της ΕΠΟ, Δημοσθένης Κουπτσίδης, με τον οποίον συνομίλησα το περασμένο Σάββατο στο Metropolis 95,5, το ίδιο και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου.

Μάλιστα, στην συγκεκριμένη συζήτηση ο κ. Κουπτσίδης με διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ούτε με την κεντρική διαχείριση, αφού, παρά τις κάποιες επιφυλάξεις που εξέφρασε στην συνεδρίαση της ΕΕ την προηγούμενη εβδομάδα ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, αυτό που έχει σημασία είναι πως οι «ερυθρόλευκοι» συντάχτηκαν με τη θέση των υπολοίπων ομάδων στο συγκεκριμένο θέμα.

Πάντως, οφείλω να ομολογήσω ότι υπάρχει ένα ζήτημα που αφορά στην ολιστική μελέτη, στο οποίο η ΕΠΟ έχει απόλυτο δίκιο. Και αναφέρομαι σε αυτό που έχει να κάνει με την σταθερή θέση της υπέρ του να έχει τον τελευταίο λόγο αυτή και όχι η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου στα θέματα που αφορούν κανονισμούς και αναδιαρθρώσεις στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Είναι σωστό αυτό που λένε τα μέλη της ΕΕ, ότι δηλαδή δεν μπορούν να είναι σε καμία περίπτωση σίγουροι πως δεν θα ξυπνήσουν ένα πρωί οι μεγάλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου με την ιδέα να κάνουν... κλειστό πρωτάθλημα, για παράδειγμα, την Super League 1, από την οποία δεν θα πέφτει καμία ομάδα και δεν θα ανεβαίνει, επίσης, καμία από την παρακάτω κατηγορία.

Αν η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο, θα μπορεί να το περάσει, αν όμως τον τελευταίο λόγο έχει η ΕΠΟ δεν θα μπορεί να το περάσει.

Οπότε, το σωστό είναι η Ομοσπονδία να έχει τον τελευταίο λόγο σε αυτά τα ζητήματα, ώστε να λειτουργεί ως θεματοφύλακας.

Οχι ότι και η ΕΠΟ έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι είναι σταθερή σε όσα αποφασίζει και ότι τα τηρεί χωρίς να παρεκκλίνει, αλλά, κάποια πράγματα σίγουρα μπορεί καλύτερα να τα διασφαλίσει απ' ό,τι αν αφεθούν στον απόλυτο έλεγχο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.