Δικαιώνουν τον ωχαδελφισμό τους κατηγορώντας τον Τσιόδρα

Στέλιος Γρηγοριάδης07 Μαΐου 2020

“Μας κοροϊδεύει ο Τσιόδρας. Μας έλεγε ότι διαφωνεί με τη χρήση της μάσκας, ενώ τώρα είτε επιβάλλεται, είτε συστήνεται αυστηρά. Τώρα, μας είπε ότι στο σύνολο των θανόντων συμπεριέλαβαν και ανθρώπους που δεν υπέκυψαν καθαρά από τον κορωνοϊό, άρα δεν είναι δικαιολογημένα όλα αυτά τα σκληρά μέτρα που επιβλήθηκαν επί 42 μέρες...”

Ξέσπασαν οι αμφισβητίες. Πάρτι κάνουν. Η καλύτερή τους. Βρήκαν δύο αφορμές για να δώσουν άλλοθι άλλοι στην αφέλειά τους και άλλοι στο αντιδραστικό πνεύμα τους.

Οποιος παρακολουθεί προσεκτικά τις δηλώσεις και τις απαντήσεις του Τσιόδρα στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ξέρει πολύ καλά τι έλεγε, τι λέει και, κυρίως, γιατί το έλεγε και γιατί το λέει. Εξηγεί τα πάντα. Και ποτέ δεν έκρυψε ότι οι εκτιμήσεις και οι αξιολογήσεις των ειδικών επιστημόνων αναθεωρούνται συνεχώς, καθώς είχαν να αντιμετωπίσουν έναν άγνωστο πρωτοεμφανισθέντα ιό, που δημιούργησε μια πρωτοφανή κατάσταση, που εξελίσσεται και μεταβάλλεται κάθε μέρα σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Ποτέ δεν έκρυψε ότι οι οδηγίες των επιστημόνων στηρίζονται υποχρεωτικά στη λογική “βλέποντας και κάνοντας”. Οτι παίρνουν τις αποφάσεις τους ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας, τους αριθμούς που δίνει αυτή η εξέλιξη, αλλά και τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τις εντατικές επιστημονικές μελέτες και αναλύσεις που γίνονται σε όλο τον πλανήτη. Εξήγησε δέκα φορές γιατί άλλαξαν τα δεδομένα για τη μάσκα, όπως εξήγησε και γιατί υπολογίστηκαν καθ' υπερβολήν τα θύματα από τον κωρονοϊό. Κι αυτό το τελευταίο το ανέφερε μόνος του, χωρίς καν να δεχτεί κάποια ερώτηση.

Οσοι άκουσαν και θέλουν να καταλάβουν, κατάλαβαν. Και όχι μόνο κατάλαβαν, αλλά συμφωνούν μαζί του. Οσοι δεν ακούν τι λέει ο Τσιόδρας και όσοι δεν θέλουν να καταλάβουν, βολεύονται με το να δικαιολογήσουν την ανευθυνότητά τους. Βραβεύουν τον ωχαδελφισμό τους με το εύκολο “κατηγορώ” σε βάρος του Τσιόδρα και των συνεργατών του στην επιτροπή των γιατρών.

Είναι οι ίδιοι που δεν θέλησαν ποτέ να πειθαρχήσουν στα μέτρα, ή πειθάρχησαν επειδή φοβήθηκαν την αστυνόμευση και τα πρόστιμα και όχι γιατί φοβήθηκαν για την υγεία τους, ή γιατί θέλησαν να προστατεύσουν τα αγαπημένα τους πρόστιμα. Είναι οι ίδιοι που δεν κατάλαβαν ότι αυτός ο εφιάλτης απειλεί και θα απειλεί όλους τους λαούς μέχρι να βρεθεί ένα αποτελεσματικό εμβόλιο. 

Είναι οι ίδιοι που έπεισαν τον εαυτό τους ότι είναι άτρωτοι, ότι αυτοί δεν κινδυνεύουν, ή ότι αυτοί είναι πιο έξυπνοι και αντιλαμβάνονται ότι οι συνωμότες όλου του κόσμου συνασπίστηκαν για να καταστρέψουν τη ζωή τους και να τους στερήσουν την ελευθερία τους. 

Είναι, με λίγα λόγια, οι ίδιοι, συνειδητά ή ασυνείδητα, ηλίθιοι, που ενθουσιάζονται με την επαναστατική γυμναστική, ή απλώς δεν διαθέτουν τη στοιχειώδη λογική για να αποδεχτούν το αυτονόητο. Οι ίδιοι, που ποτέ δεν συγκινήθηκαν από την τραγωδία που διαδραματίζεται σε πολλές χώρες και τώρα κομπορημονούν ότι δικαιώθηκαν επειδή “ο Τσιόδρας μας κορόιδευε”...

Τώρα που άρχισε η σταδιακή χαλάρωση των μέτρων, πολλαπλασιάστηκαν απότομα οι εμφανώς ηλίθιοι. Τους βρίσκεις μπροστά σου, δίπλα σου, με μια βόλτα στους δρόμους, ή ανοίγοντας την τηλεόραση και βλέποντας πόσο ανεύθυνα αντιδρούν, επινοώντας απίστευτες, προκλητικές συμπεριφορές. 

Στην αρχή, ήταν εν μέρει δικαιολογημένοι, γιατί τότε κανείς δεν μπορούσε να “συλλάβει” το μέγεθος του προβλήματος. Σήμερα είναι 1000% αδικαιολόγητοι. Κρίμα. Χίλιες φορές κρίμα...

ΥΓ. Να δούμε τι θα γράψει ο λογαριασμός σε δύο εβδομάδες. Και να ευχηθούμε να μη χρειαστούμε ακόμη πιο αυστηρά μέτρα εξ' αιτίας των ανίκητων ηλιθίων.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία,

Στέλιος Α. Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.