Δικαιολογίες υπάρχουν για τον ΠΑΟΚ αλλά δεν δίνουν πειστικές απαντήσεις

Γιώργος Ζαΐρης26 Απριλίου 2021

Ο ΠΑΟΚ πήρε έναν βαθμό, κράτησε τον Παναθηναϊκό σε απόσταση επτά βαθμών αλλά δεν ξέρω αν αυτό μπορεί να ικανοποιήσει. Φυσικά και υπάρχει μπροστά του ο μεγάλος στόχος που είναι η πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου και το σπουδαίο ματς της Μεγάλης Πέμπτης με την ΑΕΚ. 

Ο ΠΑΟΚ χθες έπαιξε στις 15:00 και παίζει σε τέσσερις μέρες. Αν έπαιζε Μεγάλη Τρίτη ή ακόμη και Μεγάλη Τετάρτη με την ΑΕΚ, προφανώς κανείς δεν θα μπορούσε να πει το οτιδήποτε για τις επιλογές του Γκαρσία στη χθεσινή αναμέτρηση. Αλλά με βάση την εικόνα του ΠΑΟΚ στο χθεσινό ματς, λογική η απορία γιατί δεν έβαλε από την αρχή του αγώνα τον Σβαμπ ή γιατί βιάστηκε να βγάλει τον Σφιντέρσκι κρατώντας τον μόνο ένα ημίχρονο. 

Η ουσία είναι πως ο ΠΑΟΚ δεν κέρδισε, όπως φυσικά κάποιος μπορεί να πει ότι και δεν έχασε. Στην τελευταία φάση του αγώνα όμως θα μπορούσε να χάσει και εκεί θα έπρεπε να συζητήσουμε σε άλλη βάση για τη συνέχεια των πλέι οφ. 

Δεν μπορώ να κακίσω ούτε τον Λύρατζη ούτε τον Λάμπρου από τη στιγμή που είχαν πολύ καιρό να αγωνιστούν αλλά στην άκρη του μυαλού μου έχω την απορία για το αν ο Σοάρες μπορούσε να αντέξει ένα ημίχρονο. Αν δηλαδή ο ΠΑΟΚ έμπαινε με πιο «γεμάτη» ενδεκάδα στο πρώτο, προσπαθώντας να σκοράρει και κάνοντας πιο εύκολα τα πράγματα στη συνέχεια και για τις επιλογές του Γκαρσία στις αλλαγές. Προσωπικά εκτός του Σβαμπ δεν είδα άλλο παίκτη να δίνει βοήθειες ερχόμενος από τον πάγκο. 

Οπως και να έχει αυτό το 0-0 δεν είναι καταστροφικό σε καμιά περίπτωση για τον ΠΑΟΚ αλλά από την άλλη δεν είναι και το αποτέλεσμα αλλά και η εμφάνιση που θα ήθελε πριν υποδεχθεί την ΑΕΚ. Φάνηκε πόσο πολύτιμος είναι ο Αντρίγια που όλοι εύχονται στον ημιτελικό να είναι υγιής. Αν πρέπει να κρατήσω κάτι είναι η πολύ καλή παρουσία των Βαρέλα, Μιχαηλίδη που έσβησαν τον Μακέντα και ήταν εκεί που έπρεπε σε κάθε φάση και μαζί με τον Βιεϊρίνια ήταν κάτι παραπάνω από συνεπείς.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.