Billaras: Δίκαιο φαβορί η Νότιγχαμ - Serial winner, κατά το serial killer

Metrosport Team28 Μαΐου 2022

Γράφει ο Billaras

Serial winner, κατά το serial killer. Ο Ζοσέ Μουρίνιο. Ο πορτογάλος έχει πλεόν το...απόλυτο. Πέντε τελικούς-πέντε κούπες. Κοινώς...άχαστος.

 Οι τελικοί λοιπόν είναι γιά να κερδίζονται. Και ο Μουρίνιο ξέρει καλύτερα ίσως από όλους πως να τους κερδίζει. Να έβαζε κι ένα γκολ ο Αμπραχαμ να βγαζαμε και μεροκάματο καλά θα ήταν, αλλα όπως και να έχει, γιά τη Ρόμα δεν είχα αμφιβολίες. Και πλέον, πάμε από τα Τίρανα, στο Παρίσι. Θα έπρεπε να είμαστε στην Αγία Πετρούπολη, αλλά ας όψεται ο πόλεμος. Τουλάχιστον η UEFA “ισοφάρισε” την ομορφιά των πόλεων.

Λίβερπουλ-Ρεάλ. Τι να λέμε τώρα, τόσα τρόπαια μαζεμένα. Τα ειχαν “ξαναπει” σχετικά πρόσφατα, όταν η Ρεάλ κέρδισε, αλλά ας όψεται ο Κάριους που επνιγε τα γκολ τότε (και το ολίγον ύπουλο μαρκάρισμα του Ράμος στον Σαλάχ νωρίς). Τώρα δεν έχουμε ούτε Κάριους απο τη μιά, ούτε Ράμος απ΄την άλλη. Δεν θέλω να σταθώ σε στατιστικά της κάθε ομάδας, τεράστια κλαμπ, τεράστιοι προπονητές στους πάγκους, ότι και να πούμε είναι λίγο, ενώ όλοι τις ξέρουμε καλά τις ομάδες. Ισως να είναι σκοπιμότερο να δούμε τι γίνεται τα τελευταία χρόνια σε τελικούς Champions League.

Την τελευταία τριετία λοιπόν, κυριαρχεί το under και το no goal. Πέρυσι 1-0, πρόπερσι 1-0, παραπρόπερσι 2-0. Ο τελευταίος τελικός με over και g/g ήταν...Ρεάλ-Λίβερπουλ 3-1 στο 2017/18! Αυτό λέει πολλά. Και μάλιστα, από τότε και πιό πίσω, έχουμε σερί οκτώ τελικών με γκολ εκατέρωθεν. Γιά να ξαναβρούμε under και no goal πρέπει να φτάσουμε στον...Μουρίνιο και την Ιντερ, 2-0 την Μπάγερν το 2010.

Εκτιμώ λοιπόν ότι το ζευγάρι τούτο εδώ θα “επαναφέρει” την τάξη, θα επιστρέψουν τα γκολ. Τρία χρόνια no goal και under είναι πολλά. Γιά το over δεν...υπογράφω, αλλά το g/g είναι πιθανότατο, έχουμε δύο ομάδες που παράγουν, δεν καταστρέφουν.

Να πάμε και στα πιό δύσκολα, σε σημείο; Νομίζω είναι πανθομολογούμενο ότι η Λίβερπουλ είναι καλύτερη ομάδα. Σε όλες τις γραμμές έχεις παιχταράδες και δικαίως είναι το φαβορί από τους μπουκμέικερς. Όμως, στη μπαλα δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Πόσο φαβορί έπρεπε να είναι η Λίβερπουλ; Στο 2.00 που την έχουμε, οι μπουκ μας λένε “50% γιά νίκη”. Εχει τόσο; Και ανάποδα, το 3.50 της Ρεάλ μας λέει “28,5% γιά νίκη”. Τα θεωρείτε σωστά; Στο 3.50 οριακά θα πω ότι είναι σωστά. Αντε εγώ να τα εδινα 2.20 άσο με 3.30 διπλό. Και εδώ που τα λέμε, η ισοπαλία έχει ψηλή απόδοση (3.75) και έχει να εμφανιστεί και χρόνια, απ το Ρεάλ-Ατλέτικο του 2016 (πάλι μέσα η Ρεάλ).

Δηλαδή, με την Ρεάλ σε τελικό, μπορεί να επιστρέψει και το g/g και η ισοπαλία! Βρε λέτε;

Με το άστρο που έχει η ισπανική ομάδα δεν μπορώ έτσι κι αλλιώς να την κοντράρω. Την έχει πάρει απ ' το χεράκι η ρέντα και την πάει. Θα την πάει all the way; Πρώτα Τσέλσι, μετά Σίτι, και μετά Λίβερπουλ; Θα ξεπαστρέψει όλη την τριάδα της Premier Leaugue; Δεν το αποκλείω καθόλου, τη σέβομαι την ρέντα (μην το πω αλλιώς) και η Ρεάλ την έχει μαζί της. Με κάποιο τρόπο θα τα καταφέρει. Σκόρερς κλασικά Μπενζεμά/Σαλάχ και κλείσαμε. Να τα συνοψίσω; Ισοπαλία ή Ρεάλ. Στο Χ-2 δηλαδή, ή κατάκτηση Ρεάλ γιά να τα καλύψετε όλα. Πιθανότατο g/g και μάλλον 1-1 (μην πω και 2-2 το οποίο έχει να εμφανιστεί από το 1958 παρακαλώ, πάλι μέσα η Ρεάλ, τότε με τη Μίλαν, 3-2 στην παράταση) και σκόρερς οι γνωστοί “δολοφόνοι”. Κάντε ότι συνδυασμό θέλετε με combo.

Και αφού τα είδαμε αυτά, ας πάμε και απ' την αλλη μεριά της Μαγχης. Προσωπικά, από το Παρίσι θα προτιμούσα να είμαι στο Λονδίνο. Πιο “ποδοσφαιρομάνα”, δεν χωράει σύγκριση. Και τι να δω στο Λονδίνο; Μα...φυσικά τελικούς στο Γουέμπλεϊ! Δυο κιόλας μαζεμένους. Αύριο αυτόν της Λιγκ 2 μεταξύ Μάνσφιλντ-Πορτ Βέιλ και την Κυριακή μεταξύ Χάτερσφιλντ-Νότιγχαμ γιά την άνοδο από την Championship στην Premier League. Κοινώς, το πιό...ακριβό ματς του πλανήτη. Είναι πολλά τα λεφτά Αρή. Ή μήπως...Βαγγέλη;

Στοιχηματικά, οι μπουκ δεν κάνουν λάθος, ελαφρυ φαβορί η Μάνσφιλντ στο ένα ματς και μεγαλύτερο φαβορί η Νότιγχαμ στο άλλο. Θυμίζω, τεχνικός στη Μάνσφιλντ ο Νάιτζελ Κλαφ, γιός του μεγάλου Μπράιαν. Και ο Νάιτζελ έχει παίξει φυσικά και στη Νότιγχαμ πολλά χρόνια. Αρα, ίσως...χαρεί διπλά και αύριο και μεθαύριο. Γιά την ομάδα που κοουτσάρει αλλά και την ομάδα που αγαπάει κι έχει παίξει, την ομάδα του...φημισμένου μπαμπά του. Θα έπαιζα δυάδα Μάνσφιλντ/Νότιγχαμ. Και γιά κερασάκι σε κάποιο ειδικό, θα έβαζα κάτι ψιλά στον Μπρέναν Τζόνσον, τον πιτσιρικά εξτρέμ της Νότιγχαμ που φέτος έβγαλε μάτια (και πολλών “μεγάλων”) με 16 γκολ. Με αυτά κλεισαμε, καλή απόλαυση!

Οι προτασεις

Δυάδα:

Μάνσφιλντ 1 / Νότιγχαμ 2

Μονά αποδεκτά:

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ – ΡΕΑΛ 1-1 ΣΚΟΡ

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ – ΡΕΑΛ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΡΕΑΛ

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ – ΡΕΑΛ ΜΠΕΝΖΕΜΑ / ΣΑΛΑΧ COMBO ANY TIME

Μπες και εσύ τώρα στη μεγάλη παρέα του betshow.com! Καθημερινά αναλύσεις και προτάσεις από οχτώ κορυφαίους tipsters!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.