Επιστολή στο Μαυρωτά: «Δίκαιη λύση στην μοριοδοτηση αθλητών που φέρνουν διακρίσεις»

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος10 Ιουνίου 2020

Με επιστολή στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά, ο πρώην αθλητής της Εθνικής Ομάδας Άρσης Βαρών, Γιώργος Καρυπίδης, πατέρας του διεθνή αθλητή της Άρσης Βαρών, Ιωάννη Καρυπίδη, έθεσε το θέμα μοριοδότησης των αθλητών. 

Στην επιστολή του ο Γιώργος Καρυπίδης μεταφέρει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητές-μαθητές που φέρνουν διακρίσεις όσον αφορά στη μοριοδότησή τους για την εισαγωγή τους στα ΤΕΦΑΑ. Παράλληλα, ο κ. Καρυπίδης μίλησε και στο Metropolis 95,5 για το ίδιο ζήτημα.

Στην επιστολή αναλυτικά αναφέρει:

«ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 9-6-2020

ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 34

ΤΚ 56533 ΠΟΛΙΧΝΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΤΗΛ. 698 5050549

ΠΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Κο ΜΑΥΡΩΤΑ ΓΕΩΡΓΙΟ

Κοιν: Κο ΚΑΚΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Κύριε Γενικέ,

Ονομάζομαι Καρυπίδης Γεώργιος, είμαι πρώην αθλητής της Εθνικής Ομάδας Άρσης Βαρών και πατέρας του διεθνή αθλητή της Άρσης Βαρών Ιωάννη Καρυπίδη.

Θα ήθελα να σας αναφέρω ένα πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν οι υποψήφιοι μαθητές-αθλητές για την εισαγωγή τους στα ΤΕΦΑΑ και να σας προτείνω λύσεις.

Το πρόβλημα αφορά στην εγγραφή των αθλητών-μαθητών στον Ειδικό πίνακα της Γ.Γ.Α.

Πολλοί Διεθνείς αθλητές κατάφεραν να έχουν διακρίσεις και μετάλλια σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα αλλα δυστυχώς δεν μπορούν να εγγραφούν στον Ειδικό πίνακα. Ο λόγος για την μη εγγραφή είναι μια παράγραφος στον αθλητικό νόμο όπου αναφέρεται ότι για να εγγραφεί ένας αθλητής στον Ειδικό Πίνακα θα πρέπει στην κατηγορία που αγωνίζεται ο αθλητής να υπάρχουν τουλάχιστον 8 αθλητές από 8 χώρες.

Αυτό είναι άδικο και θα σας εξηγήσω παρακάτω τον λόγο.

Όταν ένας Έλληνας αθλητής συμμετέχει σε ένα Ευρωπαϊκό ή Παγκόσμιο Πρωτάθλημα η προκήρυξη των αγώνων κοινοποιείται σε 50 χώρες όταν πρόκειται για Ευρωπαϊκό και σε πάνω από 180 χώρες όταν πρόκειται για Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Εάν συμμετείχαν για παράδειγμα 13 αθλητές από 7 χώρες και ο έλληνας αθλητής ήταν στην πρώτη 8αδα δεν θα μπορεί να εγγραφή στον Ειδικό πίνακα διότι οι χώρες συμμετοχής ήταν 7. Αυτό είναι άδικο για τον Έλληνα αθλητή.

Ο Έλληνας αθλητής κατάφερε να διακριθεί, παρά τις δυσκολίες που περνά η χώρα μας, κατάφερε να είναι παρών στους αγώνες πολλές φορές με δικά του έξοδα,

και κατάφερε να πετύχει τον αγωνιστικό του στόχο (εξαιρετική αγωνιστική διάκριση) μια θέση στην πρώτη 8άδα. Για ποιό λόγο τιμωρούνται αυτοί οι αθλητές και δεν τους επιτρέπεται να εγγραφούν στον Ειδικό πίνακα και να κάνουν χρήση των μορίων για την εισαγωγή τους στα ΤΕΦΑΑ;

Σας παρακαλώ πολύ όπως τροποποιήσετε την συγκεκριμένη διάταξη και μειώσετε το αριθμητικό όριο των αθλητών και χωρών απο 8 σε 5. Δηλαδή ελάχιστο όριο για την εγγραφή στον ειδικό πίνακα της ΓΓΑ αθλητών με εξαιρετικές αγωνιστικές διακρίσεις αγωνιζόμενοι με την Εθνική ομάδα είναι 5 αθλητές απο 5 χώρες ( για Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα)

Κύριε Γενικέ Γραμματέα Αθλητισμού παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Είμαι στη διάθεσή σας.

Ο ΔΗΛΩΝ

ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΣΤΟ METROPOLIS 95,5

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.