Δίκαιη ισοπαλία, μέτριο θέαμα, χαμένοι και οι δύο

Metrosport Team20 Φεβρουαρίου 2022

Άρης και ΠΑΟΚ πάλεψαν στο ντέρμπι του «Κλ. Βικελίδης», αλλά δεν κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα παρά τις καλές ευκαιρίες που είχαν και μοιράστηκαν από έναν βαθμό στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής. Αποτέλεσμα που δεν συμφέρει κανέναν, καθώς ο Δικέφαλος έμεινε στο -11 από την κορυφή, ενώ στους «κιτρινόμαυρους» συνεχίζεται η αγωνία για είσοδο στα πλέι οφ.

Ευκαιρίες με το καλημέρα

Το παιχνίδι άρχισε με τις δύο ομάδες να έχουν επιθετικές διαθέσεις. Γι' αυτό και είδαμε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 3'. Ο Καμαρά βγήκε τετ α τετ με τον Πασχαλάκης, ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ τον νίκησε, ο Εντιαγέ πλάσαρε στο ριμπάουντ σε κενή εστία, αλλά ο Μιχαηλίδης απομάκρυνε πάνω στην γραμμή. Ο ΠΑΟΚ «απάντησε» στο 13', όταν ο Ζαμπά μπήκε στην περιοχή, σούταρε, η μπάλα κόντρασε και ο Άκπομ σε δεύτερο χρόνο την έστειλε με πλασέ πάνω από την εστία.

Σπουδαία απόκρουση του Πασχαλάκη σε σουτ του Γκαρσία

Η επόμενη μεγάλη φάση είχε για πρωταγωνιστές τον Γκαρσία και τον Πασχαλάκη. Ο Αργεντινός του Άρη σούταρε από το ύψος της περιοχής, όμως, ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ με εντυπωσιακή εκτίναξη απέκρουσε με το αριστερό χέρι και έσωσε τον Δικέφαλο. Ακολούθησε στο 26' μακρινό σουτ του Βιεϊρίνια που δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 35' ο Πασχαλάκης δεν ανησύχησε από ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Μαντσίνι. Το πρώτο μέρος έκλεισε με ένα σουτ του Σοάρες που έφυγε αρκετά μέτρα άουτ.

Φάσεις με πρωταγωνιστές Μπίσεσβαρ και Σάσα

Ο Άρης έκανε «σεφτέ» στις ευκαιρίες και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Καμαρά συνεργάστηκε με τον Γκαρσία, βρέθηκε στο πέναλτι, πλάσαρε με το αριστερό, αλλά δεν βρήκε εστία, ενώ ο ΠΑΟΚ άρχισε να παίρνει την κατοχή και να ανεβαίνει μετά το 54', χωρίς, ωστόσο, να βρίσκει ανοιχτούς διαδρόμους. Βρήκε στο 56', όταν έπειτα από γύρισμα ο Μπίσεσβαρ βρέθηκε αφύλακτος μέσα στην περιοχή, σούταρε με το αριστερό, όμως, η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά στο 65'. Ο Ματίγια εκτέλεσε κόρνερ, ο Σάσα πήρε αφύλακτος την κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής του ΠΑΟΚ, αλλά είδε την μπάλα να περνάει μόλις πάνω από την εστία του Πασχαλάκη, ενώ στο 68' ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ είπε «όχι» στον Φαμπιάνο, μπλοκάροντας στη γωνία την κεφαλιά του Βραζιλιάνου αμυντικού του Άρη.

Στο 79' ο ΠΑΟΚ άγγιξε το 0-1. Ο Ζίβκοβιτς με τεχνικό σουτ ανάγκασε τον Κουέστα σε δύσκολη απόκρουση στη γωνία του, στην επαναφορά ο Τσόλακ γύρισε για τον Ελ Καντουρί στο πέναλτι, αλλά έκοψε η άμυνα του Άρη. Στην τελική ευθεία του ματς ο Δικέφαλος πίεσε, έκλεισε τους κιτρινόμαυρους στα καρέ τους, όμως, δεν κατάφερε να βρει κάποια σημαντική στιγμή, με αποτέλεσμα το 0-0 να σημαδέψει τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών.

MVP

Ο Πασχαλάκης είχε στο ενεργητικό σπουδαίες επεμβάσεις, με κορυφαία αυτή του 25ου λέπτου σε σουτ του Γκαρσία και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο Μπριχ άφησε το ντέρμπι να παιχτεί χωρίς να το διακόπτει συχνά, ενώ απέφυγε να δείχνει με το παραμικρό κίτρινες κάρτες.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρης: Κουέστα, Σάκιτς, Γκάνεα, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ματίγια, Εντιαγέ (63' Μπερτόγλιο), Σάσα, Μαντσίνι (85' Μάνος), Γκαρσία (63' Ιτούρμπε), Καμαρά

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Σάστρε, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια (76' Σίντκλεϊ), Τσιγγάρας (81' Κούρτιτς), Σοάρες (65' Αουγκούστο), Μπίσεσβαρ, Ζίβκοβιτς, Ζαμπά (66' Ελ Καντουρί), Άκπομ (75' Τσόλακ).

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.