Διγκόζης: «Αναδιάρθρωση για το καλό του ποδοσφαίρου»

Metrosport Team03 Ιουνίου 2020

Ο προπονητής του Πανσερραϊκού, Αγγελος Διγκόζης φιλοξενήθηκε στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα», όπου μίλησε για την διακοπή του πρωταθλήματος της Football League αλλά και για την αναδιάρθρωση που θα επιχειρηθεί.

Παράλληλα τόνισε πως με το πρόβλημα της πανδημίας, οι ομάδες πρέπει να δώσουν την δυνατότητα σε νέους ταλαντούχους παίκτες να παίξουν ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την διακοπή του πρωταθλήματος και την αναδιάρθρωση:

«Οδεύουμε προς αναδιάρθρωση. Οτι είναι να γίνει, να γίνει για το καλό και το θετικό του ποδοσφαίρου. Η περσινή αναδιάρθρωση δεν πέτυχε. Οικονομικά δεν τηρήθηκαν αυτά που συμφωνήθηκαν με τις ομάδες. Πρέπει να γίνει κάτι, ότι απόφαση κι αν πάρουν να γίνει για το καλό ποδόσφαιρο και να αναβαθμιστεί». 

«Αυτό που πρέπει να γίνει είναι ότι πρέπει να υπάρχουν στις ομάδες οικονομικά κίνητρα. Αν υπάρχουν δύο όμιλοι στη Β εθνική, οι ομάδες γλιτώνουν τα έξοδα μετακίνησης. Αν όμως γίνουν  δύο κατηγορίες τότε οι ομάδες θα πρέπει να βρουν χρήματα, μέσα από επιχορηγήσεις. Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει κάτι πολύ καλό το καλοκαίρι. Αν λέγαμε ότι το 2009 ήρθε η κρίση, τώρα με το πρόβλημα της πανδημίας, δίνεται στις ομάδες η δυνατότητα να στρέψουν το ενδιαφέρον τους στους ταλαντούχους παίκτες, αφού αρκετοί σύλλογοι θα αντιμετωπίσουν οικονομικά προβλήματα».

Για τα παιδιά των ακαδημιών:

«Πρέπει να βγαίνουν παιδιά από τις ακαδημίες. Όπως έβγαλε ο ΠΑΟΚ τον Πέλκα και τον Γιαννούλη, ο οποίος ξεχώριζε στον Πιερικό. Κάποια παιδιά έχουν φύγει από την Κ20 του ΠΑΟΚ και παίζουν αλλού. Στον ΠΑΟΚ είναι πιο δύσκολα τα πράγματα γιατί πηγαίνει για πρωτάθλημα συνεχώς. Αν δούμε τα τελευταία χρόνια ΠΑΟΚ και Αρης, έχουν δώσει ευκαιρίες σε παιδιά να αναδειχτούν. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές Ελληνες, που μπορούν να σταθούν επάξια». 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.