«Δίδυμα πυροβόλα» θέλει ο Ραζβάν…

Αρις Νικολάκης12 Ιουλίου 2021

Τα ψιλά γράμματα της απόκτησης του Νέλσον Ολιβέιρα ήταν… ευανάγνωστα. Ήταν σαφής η προσωπική επιλογή του Πορτογάλου από τον Ραζβάν Λουτσέσκου. ‘Έσπαγαν τύμπανα οι… ψίθυροι. Τον θέλει (και) για δίδυμο με τον Κάρολ Σφιντέρσκι. Συνάμα ήταν εκκωφαντική η σιγή του Ρουμάνου προπονητή. Μέχρι που προχθές άνοιξε τα χαρτιά του. Βροντοφώναξε την σκέψη του για «δίδυμα πυροβόλα» στην επίθεση τού ΠΑΟΚ

Ενδιαφέρουσα σκέψη. Με λαμπρές προοπτικές μπροστά της. Ίδωμεν!

Η συγκεκριμένη αναφορά του Ραζβάν Λουτσέσκου, όπως κι όλες οι άλλες αναφορές του μετά τον φιλικό αγώνα ΠΑΟΚ – Βόλος 3-1, άξιζαν ουσιαστικά πολύ περισσότερο από όσα άξιζαν τα ενενήντα λεπτά του. Τούτο δε, επειδή αποκάλυψε πλήθος προθέσεων του. Και για το…κοσκίνισμα όλων, μα όλων ανεξαιρέτως των παικτών και για το... εύκαμπτο του ρόστερ του και για τις τολμηρές αναζητήσεις χαρακτήρων και για την ελεγχόμενη ρευστή κατάσταση στο εφετινό ρόστερ του Κυπελλούχου.

Πέρα από τις επιλογές του για τον φιλικό αγώνα της περασμένης Παρασκευής ο Ραζβάν Λουτσέσκου κατέστησε σαφές πως στόχος του είναι η διαμόρφωση ευρειών διαστάσεων ορίζοντα επιλογών. Με προσαρμόσιμα σχήματα για να κάθε αντίπαλο. Φάνηκε πως θέλει πολλούς παίκτες σε πολλούς ρόλους, για πολλά συστήματα. Εάν το κατορθώσει – καθώς για κατόρθωμα πάει – θα είναι κάτι το πρωτοφανές για τον ΠΑΟΚ. Ακόμη κι επί του ιδίου, στην πρώτη του θητεία στην Τούμπα, παίκτες χρεωνόταν θέσεις με 108, κατά πως θα θυμούνται να λέμε οι παλιοσειρές στον Στρατό. Στην δεύτερη του ανακατεύει συνεχώς την τράπουλα, για να του βγουν τα καλύτερα χαρτιά!

Και δεν είναι μόνον η ιδέα για τα «δίδυμα πυροβόλα» με τον Νέλσον Ολιβέιρα και τον Κάρολο Σφιντέρσκι. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ψάχνεται για εσωτερική μεταγραφή για τα άκρα της άμυνας. Κάτι τέτοιο διαφάνηκε από μία χαραμάδα των περιχαρακωμένων λοιπών ιδεών του. Θα είναι μεγάλο το όφελος του Κυπελλούχου εάν κι εφ’ όσον βγουν στον Ρουμάνο προπονητή αποτελεσματικές οι ιδέες του.

Στοιχηματίζει με τον εαυτόν του ο άνθρωπος. Κι έτσι ωφελείται σοβαρά η υγεία του ΠΑΟΚ… Στα στοιχήματα του – κρατήστε αυτά τα ονόματα - Καγκάβα κι Εσίτι με τον Μπίσεσβαρ από τους ώριμους και Λύρατζης, Μιχάι και Γκορτεζιάνι από τους άγουρους!

Θεωρούμε μάλιστα, πως και στον ίδιο αρέσει ή… ίντριγκα με την υψηλή απόδοση ισχύος (στην προετοιμασία, τουλάχιστον) παικτών οι οποίοι δε θεωρούντο πιθανοί παραμονής στην Τούμπα. Τις χαίρεται αυτές τις προκλήσεις (όπως τα "δίδυμα πυροβόλα") ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Κι επειδή αυτές διαμορφώνουν περισσότερες επιλογές «εδώ και τώρα» για τον Κυπελλούχο αλλά… Κι επειδή είναι αιτία ευγενούς ανταγωνισμού στις προπονήσεις.

Από το περιβάλλον του μαθαίνουμε δε, πως… γουστάρει τον πονοκέφαλο της επιλογής από περίσσευμα παικτών από τον πονοκέφαλο της έλλειψης τους! Έχει καταστήσει μάλιστα, απόλυτα κατανοητό – όπως γράφαμε τις προάλλες – πως οι θέσεις όχι μόνον στην ενδεκάδα αλλά και σε κάθε αποστολή δε χαρίζονται. Κερδίζονται…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.