Δίχως στήριξη χαφ και φορ… Ανάθεμα στα μπακ!

Αρις Νικολάκης21 Ιανουαρίου 2023

Φυσικά, η αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ δικαιούται εύσημα για το μηδέν στο παθητικό του σε δέκα αγώνες. Τούτο όμως, κρίνοντας εκ των αποτελεσμάτων. Και γι’ αυτό οφείλουν στον ΠΑΟΚ, να μη λησμονούν τα δοκάρια με ΟΦΗ και Παναθηναϊκό, τις εκπληκτικές αποκρούσεις του Ντομινίκ Κοτάρσκι και το πλήθος ευκαιριών των αντιπάλων τους. Ακόμη κι ο καταγής Παναθηναϊκός μετά το «άπερκατ» του Τάισον έχασε – θυμίζουμε - ευκαιρίες, για να μειώσει το 2-0. Εξ αιτίας λαθών και σύγχυσης της αμυντικής λειτουργίας του ΠΑΟΚ.

Με άλλα λόγια; Δεν πρέπει – λέμε εμείς – να πάρουν στον ΠΑΟΚ «ψηλά τον αμανέ»! Ναι μεν, η αμυντική του λειτουργία – είπαμε – δικαιούται τα εύσημα αλλά… Δεν είναι κι αψεγάδιαστη, δε. Ουκ ολίγες φορές μάλιστα, ο ΠΑΟΚ πλήρωσε με απώλεια βαθών τα ψεγάδια της. Στο Ηράκλειο, στη Λειβαδιά, στο Περιστέρι επί παραδείγματι. Και στο Α΄ ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό… Ε, δεν ήταν κι ό,τι καλύτερο για τον ΠΑΟΚ!

Καθώς λοιπόν, αύριο η λειτουργία της άμυνας είναι το «κλειδί» μίας ακόμη επιτυχίας του κόντρα στον Παναθηναϊκό, οφείλουν όλοι να την υπηρετήσουν άψογα. Όλοι; Ναι, επειδή ακόμη και τα καλύτερα μπακ του κόσμου δίχως στήριξη χαφ και φορ είναι για τα ανάθεμα. Κι ο ΠΑΟΚ δεν έχει τα καλύτερα μπακ στον κόσμο. Εάν τα είχε, δε θα τα έψαχνε και τώρα …

Η αλήθεια είναι πως την τελευταία διετία, άντε τριετία ο ΠΑΟΚ δεν ευτύχησε, να βρει ακραίους κυρίως, αμυντικούς του επιπέδου του. Ήτοι, αμυντικούς πρωταθλητισμού. Είναι κι άτυχος επειδή πέρασαν τα χρόνια για την κορυφή της οροσειράς του ΠΑΟΚ, τον μεγάλο αρχηγό Αντελίνο Βιεϊρίνια. Επίδρασαν οι τραυματισμοί στην απόδοση ισχύος του. Αν και πάλι, είναι και πολύτιμος κι αναντικατάστατος. Ο ΠΑΟΚ επίσης, ατύχησε με τους αλλεπάλληλους τραυματισμούς δικών του «προϊόντων», των Λευθέρη Λύρατζη και Μάριου Τσαούση. Ανέδειξε τον χαρισματικό Κωνσταντίνο Κουλιεράκη , ο οποίος βέβαια εάν δεν είναι ακατέργαστο διαμάντι, είναι διαμάντι το οποίο τώρα κατεργάζεται!

Έτσι, παρά την εντυπωσιακή στατιστική και το σχετικό ρεκόρ η αμυντική λειτουργία έχει ψεγάδια. Έχει κοστίσει βαθμούς πριν τους τελευταίους δέκα αγώνες βεβαίως, βεβαίως. Αυτή η λειτουργία κρίνεται αύριο στο δυσκολότερο τεστ της. Δυσκολότερο και λόγω της δυναμικής του αντιπάλου του ΠΑΟΚ και λόγω των αντίξοων συνθηκών σε αυτόν τον εκτός έδρας αγώνα του…

Το αποτέλεσμα αυτού του δυσκολότερου, τον τελευταίο καιρό, τεστ της θα μετρήσει για μία …στέρεη εκτίμηση της αμυντικής λειτουργίας του ΠΑΟΚ!

YΓ 1: Επειδή τελευταία γίνεται πάλι, πολύς λόγος για την ελληνική Αριστερά, θυμόμαστε τον χαρισματικό Τζίμη Πανούση. «Αριστερά μπαίνοντας ή βγαίνοντας;», αναρωτιόταν στις επικές παραστάσεις του…

ΥΓ 2: Και που είστε; Οι νεότεροι – ευλογημένοι γαρ - δεν έζησαν μήτε Διχασμό , μήτε Εμφύλιο στον τόπο μας. Γιατί πρέπει ντε και καλά να ζήσουν… εσάνς από την εκείνη ατμόσφαιρα;

ΥΓ 3: «… Οι μεν της καταστάσεως, οι δε της αντιστάσεως… Μονάχα οι προθέσεις διαφέρουν…», κατά τον Θεσσαλονικιό κορυφαίο λογοτέχνη, Ντίνο Χριστανόπουλο (κατά κόσμο: Κωνσταντίνο Βασιλειάδη). Και παρεμπιπτόντως «Μπιζίμ ΠΑΟΚ»!

ΥΓ 4: Επί βασιλεύουσας Κωνσταντινούπολης, η Θεσσαλονίκη ήταν συμ-βασιλεύουσα. Επί πρωτεύουσας Αθήνας, η Θεσσαλονίκη είναι συμ-πρωτεύουσα! Έτσι για …συλλογισμό!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.