Δίχως Ελ Καντουρί κι Αουγκούστο; Ωχ, ωχ!

Αρις Νικολάκης18 Νοεμβρίου 2020

Αν κι είναι ακόμη νωρίς, για να θεωρήσουμε δεδομένη την απουσία δύο «σπονδύλων» από τη ραχοκοκαλιά του «δικέφαλου»… Εν τούτοις και μόνο υποθέτοντας την καθίσταται σαφές το ύψος του πήχη δυσκολίας για τον ΠΑΟΚ. Και δεν είναι μόνον η τυχόν απουσία τους. Είναι και οι δεύτερες σκέψεις του Πάμπλο Γκαρσία. Κάνει προετοιμασία δύο… ταχυτήτων. Μία με αυτούς in και μία με αυτούς out. Δεν μπορεί, να κάνει κι αλλιώς. Με τον Ελ Καντουρί να έχει τις περισσότερες πιθανότητες για out. Είναι κι η εκ νέου αλλαγή σύνθεσης τουΠΑΟΚ εάν κι εφ’ όσον ένας ή δύο εξ αυτών τών «σπονδύλων» λείψει. Κι ως εκ τούτου το σερί της διαφορετικότητας σε κάθε αγώνα. Με αποτέλεσμα την έλλειψη σταθερότητας στη λειτουργία τουΠΑΟΚ.

Ε, δεν είναι το ίδιο να υπάρχει μία ενδεκάδα και κυρίως ένα σχήμα στο κέντρο σταθερό και να μην υπάρχει. Να αλλάζει σε κάθε αγώνα και μάλιστα, εξ ανάγκης της ομάδας κι ουχί για τις ανάγκες του αγώνα. Και την αντιμετώπιση της αντιπάλου.

Έτσι όπως και να το κάνουμε, διαμορφώνεται ένα σχετικό μειονέκτημα για τον ΠΑΟΚ. Είναι μία… πληγή στον οργανισμό του. Αυτό είναι το κακό. Το χειρότερο είναι πως δεν είναι ιάσιμη!

Είναι φυσικά, αυτό ένα από τα ουκ ολίγα κακά της μοίρας του ΠΑΟΚ. Μίας μοίρας η οποία τον ταλαιπωρεί μετά το νταμπλ. Και δεν τον αφήνει σε ησυχία. Δίχως να λείπουν κι οι ευθύνες γενικά, του ΠΑΟΚ για αυτήν την κατάσταση από πέρυσι μέχρι κι εφέτος.

Η επιστροφή του Αουγκούστο μετά από μακρά απουσία προσέδωσε στο κέντρο του ΠΑΟΚ ισχύ κι ευελιξία. Κι η φόρμα του Ελ Καντουρί προσδίδει συχνά ομαλότητα κι αποδοτικότητα στη λειτουργία του. Είναι εύλογο, να υπάρχουν ανησυχίες στους φίλους του «δικέφαλου» για την απουσία τους. και το …Ωχ, ωχ να είναι φυσιολογική αντίδραση τους.

Στα χρονικά διαστήματα αγώνων στα οποία ο ΠΑΟΚ επί Πάμπλο Γκαρσία προσέγγισε (δεν άγγιξε) το ζενίθ της απόδοσης του αμφότεροι ήταν βασικοί λειτουργοί. Σε αυτά τα διαστήματα το κέντρο δούλεψε ορθά. Παρήγαγε έργο ανασταλτικά κι οργανωτικά. Απέδωσε υψηλή ισχύ. Κι ο ΠΑΟΚ έπαιξε πολύ καλή μπάλα. Λογικό είναι η πιθανή απουσία Ελ Καντουρί κι Αουγκούστο ή ακόμη κι ενός από τους δυο, να μην ταράζει την ηρεμία του κόσμου του ΠΑΟΚ.

Φυσικά και δεν ξέμεινε από παίκτες ο ΠΑΟΚ. Υπάρχουν αποδεδειγμένα ικανοί, να καλύψουν κάθε απουσία. Δεν είναι όμως, στην εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση των Αουγκούστο κι Ελ Καντουρί. Εδώ ακριβώς εντοπίζεται το πρόβλημα. Η αιτία της ανησυχίας. Κι εξ αυτής το… Ωχ, ωχ των φίλων του «δικέφαλου».

Ο Μπίσεσβαρ επί παραδείγματι. Είναι κι αυτός παίκτης με μαεστρικές ικανότητες. Αποδεδειγμένα είναι παίκτης με ηγετικές περγαμηνές στα πεδία των μαχών αλλά.. Δεν είναι σε καλό φεγγάρι. Του έδωσε χείρα βοηθείας ο Πάμπλο Γκαρσία. Του προσέφερε μία ευκαιρία – στον αγώνα με την Αϊντχόφεν – να επανακάμψει δριμύτερος. Την άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτη ο Ολλανδός από το Σουρινάμ. Θα του δώσει κι άλλη; Ο χρόνος θα δείξει…

Ας περιμένουμε, να ξημερώσει ο Θεός την ημέρα αύριο, Για να μάθουμε με βεβαιότητα πλέον, τι θα γίνει με τυχόν απουσίες Ελ Καντουρί κι Αουγκούστο. Και τι θα κάνει με αυτές ο Πάμπλο Γκαρσία.

ΥΓ 1: Διχασμός, η γάγγραινα της φυλής μας από αρχαιοτάτων χρόνων…

ΥΓ 2: Πολλοί στην ελληνική Βουλή πιστεύουν – και μάλιστα, ακράδαντα - πως εκφράζουν εκεί τον εαυτόν τους. Πλανώνται πλάνων οικτράν. Τους ψηφοφόρους τους εκφράζουν. Ως εκ τούτου ας τους ρωτούν, πριν εκφρασθούν!

ΥΓ 3: Δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν ( κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον: Δ’ 23, Θ’ 35 και Ι’ 1)… Φάρμακο η Αστυνομία;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.