Διχάζει η Θεσσαλονίκη την επιτροπή του υπουργείου Υγείας -Σήμερα οι αποφάσεις

Metrosport Team12 Φεβρουαρίου 2021

Σε σχέση με περιοχές όπως η Εύβοια η Αχαϊα και το Ρέθυμνο, για τις οποίες θεωρείται βέβαιο ότι θα ληφθούν περιοριστικά μέτρα σαν αυτά που ισχύουν ήδη για την Αττική, η Θεσσαλονίκη φαίνεται να παρουσιάζει βελτιωμένη επιδημιολογική εικόνα. 

Παρόλα αυτά, πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχει κοινή γραμμή για την διαχείριση της κατάστασης στην Θεσσαλονίκη μεταξύ των μελών της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, καθώς κάποιοι εξ αυτών προτείνουν να ληφθούν αμέσως πιο αυστηρά μέτρα, ενώ κάποιοι άλλοι συνάδελφοί τους είναι υπέρ της αναμονής. 

Η αλήθεια είναι, βέβαια, ότι τις τελευταίες δύο ημέρες η Θεσσαλονίκη επέστρεψε στον τριψήφιο αριθμό νέων κρουσμάτων, με 101 μολύνσεις την Τετάρτη και 129 το τελευταίο εικοσιτετράωρο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ.  

Στα ίδια αυξημένα επίπεδα συγκέντρωσης παρέμεινε το ιικό φορτίο του κορωνοϊού στα λύματα της πόλης, με βάση τις δύο τελευταίες μετρήσεις, στην έρευνα που διεξάγει διεπιστημονική ομάδα του ΑΠΘ σε συνεργασία με την ΕΥΑΘ.  

Εκείνο που αναμένεται να βαρύνει υπέρ της μίας ή της άλλης πρότασης είναι και η εικόνα του συστήματος υγείας στη Θεσσαλονίκη, στοιχεία για την οποία θα παρουσιάσει το υπουργείο Υγείας στους λοιμωξιολόγους.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.