Μπαμ: Διαζύγιο της Ferrari με τον Φέτελ

Metrosport Team12 Μαΐου 2020

Παρελθόν μετά από 5 χρόνια θα αποτελέσει από τη Ferrari ο Σεμπάστιαν Φέτελ. 

Η Scuderia και ο Γερμανός τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 αποφάσισαν από κοινού να μην επεκτείνουν τη συνεργασία τους μετά τη φετινή σεζόν.

«Η Scuderia Ferrari Mission Winnow και ο Σεμπάστιαν Φέτελ αποφάσισαν από κοινού να μην παρατείνουν την τρέχουσα σύμβαση του Σεμπάστιαν ως οδηγού με την ομάδα, πέρα ​​από την τρέχουσα ημερομηνία λήξης της στο τέλος της σεζόν της Formula 1 του 2020» αναφέρει η ιταλική ομάδα στην ανακοίνωσή της.

Μπινότο: «Μέρος της ιστορίας της Ferrari ο Φέτελ»

Για το διαζύγιο με τον Φέτελ, έκανε δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, Ματία Μπινότο.

«Είναι μια απόφαση που ελήφθη από κοινού από εμάς και τον Σεμπάστιαν. Μια απόφαση από αυτές τις οποίες και τα δύο μέρη πιστεύουν ότι είναι το καλύτερο.

Δεν ήταν εύκολη απόφαση να ληφθεί, δεδομένης της αξίας του Σεμπάστιαν ως οδηγού και ως ανθρώπου. Δεν υπήρχε συγκεκριμένος λόγος που οδήγησε σε αυτή την απόφαση, εκτός από την κοινή και φιλική πεποίθηση ότι ήρθε η ώρα να ακολουθήσουμε ξεχωριστούς δρόμους για να επιτύχουμε τους αντίστοιχους στόχους μας.

Ο Σεμπάστιαν είναι ήδη μέρος της ιστορίας του Scuderia, αφού τα 14 νικηφόρα Γκραν Πρι του να τον κάνουν τον τρίτο πιο επιτυχημένο οδηγό της ομάδας, ενώ είναι επίσης αυτός που έχει κερδίσει τους περισσότερους πόντους μαζί μας.

Στα πέντε χρόνια μαζί μας, συνέβαλε σημαντικά στη συνεχή παρουσία της ομάδας στις τρεις πρώτες θέσεις των κατασκευαστών. Εκ μέρους όλων στη Ferrari, θέλω να ευχαριστήσω τον Σεμπάστιαν για τον εξαιρετικό του επαγγελματισμό και τις ανθρώπινες στιγμές του αυτά τα πέντε χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων μοιραστήκαμε τόσες πολλές υπέροχες στιγμές. Δεν έχουμε καταφέρει ακόμη να κερδίσουμε έναν παγκόσμιο τίτλο μαζί, ο οποίος θα ήταν ο πέμπτος για αυτόν, αλλά πιστεύουμε ότι μπορούμε ακόμα να κερδίσουμε πολλά από αυτήν την ασυνήθιστη σεζόν» δήλωσε ο Ιταλός.

Φέτελ: «Δεν υπήρχε κοινή θέληση»

Στη δική του δήλωση, ο Σεμπάστιαν Φέτελ τόνισε ότι δεν υπήρχε κοινή θέληση για συνέχιση της συνεργασίας και πως το οικονομικό δεν έπαιξε ρόλο στο να χωρίσουν τους δρόμους τους οι δύο πλευρές.

«Η συνεργασία μου με τη Ferrari θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2020. Για να πάρεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον αθλητισμό, είναι αναγκαίο όλα τα μέρη να δουλεύουν σε απόλυτη αρμονία. Η ομάδα κι εγώ έχουμε συνειδητοποιήσει πως δεν υπάρχει πλέον κοινή θέληση να παραμείνουμε μαζί και μετά το τέλος της σεζόν. Το οικονομικό κομμάτι δεν έπαιξε κανένα ρόλο στη συγκεκριμένη απόφαση. Δεν λειτουργώ μ' αυτό τον τρόπο, όταν είναι να πάρω σημαντικές αποφάσεις, και ούτε πρόκειται.

Ό,τι συνέβη τους τελευταίους μήνες παγκοσμίως μας οδήγησε, αρκετούς από εμάς, να καταλάβουμε τις πραγματικές προτεραιότητες στη ζωή. Ο ένας χρειάζεται να χρησιμοποιήσει τη φαντασία του άλλου και να αποδεχθεί τη νέα πραγματικότητα που έχει προκύψει και έχει αλλάξει πολλά πράγματα. Προσωπικά, θα πάρω τον χρόνο που χρειάζεται προκειμένου να συνειδητοποιήσω τι αξίζει πραγματικά και τι είναι καλύτερο για το μέλλον μου.

Η Ferrari έχει μία ξεχωριστή θέση στην ιστορία της Formula 1 και ελπίζω να επιτύχει τους στόχους της. Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλη την οικογένεια της Ferrari και πάνω απ' όλα τους τιφόζι σε όλο τον κόσμο, για την στήριξη που μου παρείχαν όλα αυτά τα χρόνια. Άμεσος στόχος μου είναι να ολοκληρώσω την πορεία μου με τη Ferrari, με την ελπίδα να μοιραστώ μερικές όμορφες στιγμές ακόμα, για να τις προσθέσω σε όλες αυτές που έχουμε απολαύσει μέχρι τώρα» δήλωσε ο Γερμανός οδηγός.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.