«Διαβολοεβδομάδα» προκλήσεων και προσδοκιών με τον Ραζβάν και τους παίκτες στα... χαρακώματα

Δημήτρης Μπούζας30 Σεπτεμβρίου 2021

INFO: Εάν πάρουν αυτό που θέλουν από Σλόβαν και ΟΦΗ, θα έχουν πετύχει ένα «μικρό θαύμα».


Το ένα μετά το άλλο τα «τεστ» ετοιμότητας των κυπελλούχων, που καλούνται να ξεπεράσουν μέσα στην εβδομάδα δύο σοβαρά εμπόδια. Το ένα αφορά τον αυριανό σημαντικό ευρωπαϊκό αγώνα με την Σλόβαν και το άλλο τη σύγκρουση με τον αήττητο μέχρι τώρα ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ». Αυτό το «ζευγάρωμα» των εντός και εκτός συνόρων υποχρεώσεων, ασφαλώς είναι πιεστικό. Και ιδιαίτερα είναι πιεστικό για μια ομάδα που από το ξεκίνημα της χρονιάς καταθέτει σε κάθε παιχνίδι στην κυριολεξία την ψυχή της για να καταφέρει να καθυποτάξει αντιπάλους, συγχρόνως όμως και τα προβλήματα της. Το σημαντικότερο από τα οποία αφορά την απουσία πολλών βασικών παικτών λόγω τραυματισμών (Ελ Καντουρί, Ολιβέιρα, Ινγκασον, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια) και την έλλειψη εναλλακτικών λύσεων πρώτης γραμμής, εξαιτίας της ασυγχώρητης μεταγραφικής ακινησίας. Μέχρι στιγμής λοιπόν και όπως αποδεικνύεται, ο κόουτς και οι παίκτες του έχοντας ανεξάντλητα αποθέματα γενναιοψυχίας, θέλησης και πίστης, πορεύτηκαν αξιοπρεπέστατα (και θριαμβευτικά θα προσθέσουμε), διαψεύδοντας όσους τους είχαν ξεγραμμένους. Οι αντίπαλοι και τα προβλήματα ξεπεράστηκαν και άφησαν ανοιχτό τον δρόμο για την προσέγγιση των στόχων της χρονιάς. Εικάζεται ότι η ηρωική προσπάθεια θα συνεχιστεί με το ίδιο αγωνιστικό πάθος και την ίδια αποφασιστικότητα. Ο Ρουμάνος τεχνικός και οι παίκτες του συνηθισμένοι πλέον στα βαθιά και στα δύσκολα και πάντα με το όπλο παρά πόδα ή στα... χαρακώματα είναι έτοιμοι για την διπλή πρόκληση. Η προσέγγιση της ευρωπαϊκής υποχρέωσης και το ξεχωριστό κίνητρο της, τους καθιστά όλους ιδιαίτερα υποψιασμένους αλλά και αποφασισμένους. Με δυο λόγια και συνοψίζοντας, υποστηρίζουμε ότι ο Ραζβάν αν πετύχει να πάρει από τη Σλόβαν και τον ΟΦΗ αυτό που πρέπει και αυτό που θέλει, θα έχει καταφέρει αναμφίβολα ένα «μικρό θαύμα» μέχρι σήμερα. Κι αυτό κόντρα σε σκληρές και αντίξοες συνθήκες.


Πολύς ντόρος γίνεται για το «πόθενς έσχες» το οποίο αφορά τις ομάδες της SL2. Λέγεται ότι υπάρχει κίνδυνος να τιναχτεί στον αέρα η διεξαγωγή του συγκεκριμένου πρωταθλήματος, της υποδεέστερης δηλαδή λίγκας, εξαιτίας της αδυναμίας να προσκομίσουν οι εκπρόσωποι των ομάδων τα απαραίτητα έγγραφα που αφορούν το «πόθεν έσχες». Και της αντίστοιχης αδυναμίας εκείνων που είναι υποχρεωμένοι να τα ελέγξουν με την πρέπουσα σοβαρότητα και με το σκοπό να μην υπάρξει περίπτωση λαθραίας εμφάνισης στον χώρο νταραβεριτζήδων, κομπιναδόρων και παντός είδους λαμογιών. Κάτι που ασφαλώς το έχουμε δει να γίνεται κατά καιρούς στο παρελθόν. Ενώ συμβαίνουν λοιπόν όλα αυτά στην SL2, δεν ακούσαμε, ούτε πληροφορηθήκαμε αν έγινε και πως έγινε (γιατί κάτι σίγουρα θα έγινε, ένας υποτυπώδης έλεγχος) και τι ευρήματα διαπιστώθηκαν στον αντίστοιχο έλεγχο της μεγάλης κατηγορίας. Εκεί που κάποιες... ενδείξεις - δεν θα το διακινδυνεύσουμε να πούμε αποδείξεις – βγάζουν μάτια. Η κοινή γνώμη είτε το θέλουν μερικοί είτε όχι, γνωρίζει πολλά για συγκεκριμένους και δύσκολο είναι να πιστέψει πως το δικό τους «πόθεν έσχες» πέρασε μπάι από τον έλεγχο. Η Ελλάδα είναι ένα μικρό χωριό και όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Η κοινή γνώμη υποψιάζεται άνωθεν παρεμβάσεις στο συγκεκριμένο θέμα.

Εντυπωσιακές οι χθεσινές δηλώσεις του Ιβάν. Θα τις χαρακτηρίζαμε κατάθεση ψυχής, γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά, ίσως περισσότερο από τον καθένα και το έχουμε αποδείξει αυτό, ποιος είναι ο αξιακός κώδικας του ηγέτη του ΠΑΟΚ. Κρυστάλλινος χαρακτήρας, παθιασμένος µε την Ελλάδα, την ορθοδοξία, τον Πόντο και τον αγαπημένο του ΠΑΟΚ, χθες άφησε να βγουν μέσα από την ψυχή του υψηλόφρονα συναισθήματα. Ιδιαίτερη εντύπωση έκαναν οι διαβεβαιώσεις της άρρηκτης σύνδεσης του µε τον ΠΑΟΚ, της κατασκευής της νέας Τούμπας και της ενότητας της μεγάλης ασπρόμαυρης οικογένειας. Στον επίλογο του αναφέρθηκε συγκεκριμένα ότι τον Ιανουάριο η ομάδα θα ενισχυθεί µε ότι προτείνει ο προπονητής.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.