Διατηρήστε τις ελπίδες με Παναθηναϊκό!

Metrosport Team01 Απριλίου 2022

Του Θάνου Μπούζα

Είναι πολύ δύσκολο να επικεντρώσεις την προσοχή των παικτών μιας ομάδας και δη του ΠΑΟΚ σ’ ένα παιχνίδι πρωταθλήματος, όσο μεγάλο κι αν είναι αυτό, όταν ακολουθεί μια σπουδαία Ευρωπαϊκή συνάντηση. 

Μια συνάντηση που μπορεί να ξαναγράψει τη νεότερη ιστορία του ΠΑΟΚ και να τον βάλει για τα καλά στην ελίτ των ομάδων της Ευρώπης. Διότι εντός του μήνα θα έχουμε τις τρεις τετράδες των κυπέλλων Ευρώπης όπως γινόταν και πριν την κατάργηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων. 

Το ότι υπάρχει η πιθανότητα να γραφτεί και το όνομα του ΠΑΟΚ μέσα σ’ αυτές τις τρεις τετράδες, από μόνο του αποτελεί μια πρόκληση και μαζί μια ευκαιρία για να επιτευχθεί κάτι που εξ’ αρχής έμοιαζε ακατόρθωτο αλλά στη συνέχεια εξελίχθηκε σε όνειρο που αγγίζει την πραγματικότητα.

 Όλα τα παραπάνω δεν μπορείς να τα ξεκόψεις από το μυαλό των παικτών του ΠΑΟΚ, ακόμη και του προπονητή. Είναι άνθρωποι πάνω απ’ όλα που δεν μπορούν να ελέγξουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους. Αυτό το αναφέρουμε προκειμένου να κάνουμε κατανοητό πως ο ΠΑΟΚ ακόμη και με ομάδα τρίτης Εθνικής να έπαιζε την Κυριακή το παιχνίδι δεν θα ήταν καθόλου εύκολο. 

Πόσο δε όταν αυτό το ματς είναι κόντρα στον Παναθηναϊκό που επιζητά διακαώς τους 3 πόντους προκειμένου να κάνει ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση της θέσης που οδηγεί στην Ευρώπη. Από την άλλη ο Δικέφαλος έχει ακόμη στο πολύ πίσω μέρος του μυαλού του ότι πρέπει να διατηρήσει ή ακόμη και να σμικρύνει τη διαφορά με τον Ολυμπιακό. 

Αυτό στο άμεσο μέλλον θα σήμαινε ότι στα 4 ντέρμπι με την ομάδα του δημοσίου θα παιχτούν οι δυο τίτλοι. Βέβαια το πρωτάθλημα με τους 10 βαθμούς μοιάζει δύσκολο , σχεδόν αδύνατο. Το κύπελλο όχι. Μπορεί να τα αντέξει όλα τα παραπάνω το ρόστερ του ΠΑΟΚ και σωματικά και ψυχολογικά; Πιθανώς όχι! Είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο με το υπάρχων υλικό να γίνουν τέτοιου είδους υπερβάσεις. 

Όμως ο κόσμος θα κρίνει από την προσπάθεια. Δυο πράγματα χρειάζεται ο Δικέφαλος τούτη την στιγμή : να μην υπάρξει απογοήτευση. Ότι και να γίνει ο ΠΑΟΚ έφτασε μακριά. Και το δεύτερο και κυριότερο είναι να μην τα παρατήσει. 

Διότι ένας αποκλεισμός, μια ήττα στο πρωτάθλημα μπορεί να σπάσει αυτή την «Ένωση» την «ψυχολογία» που υπάρχει και να έρθει η κατάρρευση. Σ’ όλο αυτό το εγχείρημα του επόμενου μήνα σημαντικότατος θα είναι ο ρόλος του προπονητή για το πως θα διαχειριστεί το υλικό του, πως θα το προστατεύσει πριν τους αγώνες , μετά τους αγώνες, σε περιπτώσεις ήττας αλλά και καλών αποτελεσμάτων.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.