Διατηρεί… αποστάσεις για Βέλεθ και Ματίγια ο Άρης

Metrosport Team24 Δεκεμβρίου 2019

Θολό είναι το μέλλον ποδοσφαιριστών, τους οποίους οι “κιτρινόμαυροι” θα ήθελαν να διατηρήσουν στο δυναμικό τους, αλλά όχι με όρους που είναι σε βάρος των συμφερόντων της ομάδας.

Οι συζητήσεις με Βέλεθ και Ματίγια έχουν “παγώσει”, γιατί οι απαιτήσεις τους κρίθηκαν υπερβολικές από τον Άρη και στο προσεχές διάστημα πιθανώς να πραγματοποιηθεί επαναπροσέγγιση.

Σε διαφορετικό πλαίσιο, εκείνο δηλαδή της ισορροπίας στα οικονομικά, κινούνται πλέον στην Αλκμήνης, έχοντας αφήσει πίσω τις σπατάλες του περασμένου καλοκαιριού, οι οποίες οδήγησαν σε... παραμόρφωση του ρόστερ.

Ο Αγγελος Χαριστέας έχει θέσει τις διαχωριστικές γραμμές και, μέχρι στιγμής, τις εφαρμόζει απαρέγκλιτα. Στην πρώτη γραμμή των ανανεώσεων βρίσκονται, εδώ και εβδομάδες, οι Φραν Βέλεθ και Χαβιέ Ματίγια.

Αμφότεροι, έχουν σημαντική απόσταση από τις προθέσεις της εταιρίας προς εκείνους, αν και πρέπει να διευκρινιστεί ότι, μέχρι τώρα, η ΠΑΕ δεν έχει καταθέσει επίσημα προτάσεις.

Ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος έχει καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τους εκπροσώπους του Βέλεθ, οι οποίοι έθεσαν τις απαιτήσεις του πελάτη τους. Στη συνέχεια, ο Χαριστέας εξήγησε βάσει ποιου πλαισίου μπορεί να κινηθεί ο ίδιος και κάπου εκεί διαπιστώθηκε σημαντική απόσταση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, στις αρχές του νέου έτους, ο “Χάρι” θα συντάξει και θα καταθέσει επίσημη πρόταση, ώστε να ξεκαθαρίσει οριστικά το μέλλον του Βέλεθ στο “Κλ. Βικελίδης”.

Κάτι ανάλογο έχει συμβεί και με την πλευρά του Ματίγια. Ο ατζέντης του 32χρονου μέσου διατηρεί καλή σχέση με τον Αγγελο Χαριστέα, γι’ αυτό και, όταν η “Μ” αποκάλυψε την έναρξη συζητήσεων, υπήρχε βάσιμη αισιοδοξία για θετική έκβαση των συζητήσεων. Στις κουβέντες, που προηγήθηκαν, ο εκπρόσωπος του Ματίγια παρέθεσε το ύψος της ετήσιας αποζημίωσης που θέλει ο παίκτης του και η οποία απέχει πολύ από τα στάνταρ των “κιτρινόμαυρων” και κάπου εκεί διακόπηκε η επικοινωνία, χωρίς ο Χαριστέας να καταθέσει επίσημα (το τονίζουμε) πρόταση.

Τόσο ο Βέλεθ, όσο και ο Ματίγια έχουν θέσει τον πήχη των απαιτήσεων ψηλά και στην Αλκμήνης δεν είναι διατεθειμένοι να μπουν σε διαδικασία πλειστηριασμού, καθώς έχουν αντιληφθεί ότι και οι δυο επηρεάζονται από... εξωγενείς παράγοντες, γι’ αυτό και ζητούν χρήματα, τα οποία υπερβαίνουν τις δυνατότητες των Θεσσαλονικέων.

Ομοίως με Ντιγκινί

Στην ίδια κατηγορία, με τους παραπάνω συμπαίκτες του, εντάσσεται και ο Νικολά Ντιγκινί. Ο Γάλλος έκανε, προ μερικών εβδομάδων, κάποιες συζητήσεις με τους “κιτρινόμαυρους”, έθεσε την οικονομική βάση της συζήτησης, η οποία επίσης κρίθηκε υπερβολική. Ισως κι αυτή να είναι, εν πολλοίς, και η αιτία που η απόδοση του Γάλλου έχει “πέσει” το τελευταίο διάστημα, καθώς σκέφτεται το μέλλον του. Η προσφορά του, όπως και των Ισπανών, είναι δεδομένη, αλλά τα λεφτά που ζήτησε είναι πολλά για το timing στο οποίο βρίσκεται η ΠΑΕ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.