Διαστημική Γαλλία, 14-0 το Γιβραλτάρ!

Δημήτρης Καλαϊτζής18 Νοεμβρίου 2023

Χωρίς να δείξει κανένα οίκτο η Γαλλία ισοπέδωσε με 14-0 (!!!) το Γιβραλτάρ πετυχαίνοντας έτσι την μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της στα προκριματικά του Euro. Πλέον, ετοιμάζεται για την επόμενη αναμέτρηση με την Ελλάδα στην OPAP ARENA. 

Τα δυο αυτογκόλ των Σάντος (3΄) και Μουλεί (5΄) έχτισαν βάσεις νίκης για τους ''τρικολόρ'', με τον 17χρονο Ζαΐρ Εμερί (15΄) στο ντεμπούτο με την εθνική ομάδα να γράφει το 3-0. Δυστυχώς όμως ο νεαρός παίκτης των γηπεδούχων έγινε αναγκαστική αλλαγή αφού στην ίδια φάση δέχθηκε σκληρό μαρκάρισμα από τον Σάντος, ο οποίος αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα.

Στο 30ο λεπτό ο Μπαπέ έκανε το 4-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, ενώ τέσσερα λεπτά μετά ο Κλάους με σουτ έγραψε το 5-0. 

Η Γαλλία έφτασε και σε έκτο γκολ με τον Κομάν στο 36΄ ενώ στο 38΄ ο Φοφανά με σουτ έκανε το 7-0 που ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.

Η ομάδα του Ντεσάν συνέχισε με το γκάζι πατημένο και στην επανάληψη πετυχαίνοντας άλλα επτά τέρματα με τους Ραμπιό (63΄), Κομάν (65΄), Ντεμπελέ (73΄), Μπαπέ (74΄, 82΄) και Ζιρού (89΄, 90+1΄) . Απίστευτο κι όμως αληθινό!!! 

Στα τελικα του Euro η Ολλανδία

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Ολλανδία νίκησε 1-0 την Ιρλανδία και τσέκαρε το εισιτήριο για τα τελικά του Euro 2024. Αντίθετα, η Ελλάδα θα ψάξει την μεγάλη πρόκριση στα γήπεδα της Γερμανίας μέσω των playoffs.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Βέχορστ στο12΄. 

Η βαθμολογία του δεύτερου ομίλου

1. Γαλλία 21

2. Ολλανδία 15

3. Ελλάδα 12 

4. Ιρλανδία 6 

5. Γιβραλτάρ 0

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.