Διαλύστε τους Βούλγαρους!

Metrosport Team28 Ιουλίου 2022

Γράφει ο Θάνος Μπούζας 

Έτσι πρέπει!! Να πάμε νοητικά στο παρελθόν και να εντάξουμε στην ψυχολογία μας τις ημέρες που η ένωση της ομάδας και του κόσμου μπορούσε να αλλάξει το ρου ενός αγώνα και μιας πρόκρισης. 

Μεγάλες, τεράστιες ομάδες κοντράρισε στα ίσια ο ΠΑΟΚ. Και δεν το έκανε μόνο όταν το υλικό του ήταν καλό. Το έκανε όταν είχε αυτή την ψυχολογία και νοοτροπία. Αυτή ήταν η διαφορά του ΠΑΟΚ με πολλές ομάδες τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος. 

Έμοιαζε με μικρός -μεγάλος ποδοσφαιρικός θαυματοποιός. Έστω κι αν αυτά τα θαύματα ήταν παροδικά, έμεναν και μένουν στη μνήμη μας ανεξίτηλα. Ωστόσο με λύπη μας στο διαδίκτυο διαβάζουμε ενίοτε μηνύματα που διαλύουν αυτή την «ΠΑΟΚτσήδικη αύρα» θέλοντας να μας εντάξουν στην σύγχρονη σκληρή ποδοσφαιρική πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που τους τοποθετεί όλους σε έναν απόλυτο επαγγελματισμό και δεν αφήνει περιθώρια για φανέλες και ιδεώδη. 

Γνωρίζουμε ότι είναι έτσι. Ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο έχουν ως πρώτιστο στόχο το χρήμα και δεύτερο την επιτυχία και αντιστρέφεται μόνο αν κάποιος έχει αποκτήσει ήδη πολλά χρήματα. Αυτό όμως δεν εμποδίζει εμάς τους λίγους να επιμείνουμε και να επιζητούμε το παλιό καλό κλίμα που έφερνε η μαγεία της Τούμπας. 

Τότε που ο συγχωρεμένος Μαραντόνα που είχε γνωρίσει όλες τις «κολασμένες έδρες» την είχε χαρακτηρίσει ως κάτι το πρωτόγνωρο. Δεν μπορούμε να βλέπουμε κάποιος να κακοχαρακτηρίζει έναν οπαδό του ΠΑΟΚ: «δεκαεξάχρονο είσαι και λες ότι ο κόσμος θα φέρει την πρόκριση;» Φυσικά και ο κόσμος από μόνος του δεν μπορεί να κάνει τίποτε. Αλλά ρωτάμε το εν λόγω οπαδό, αν η Λέφσκι έπαιζε σε άδειο γήπεδο το πρώτο ματς θα είχε την ίδια αυτοπεποίθηση και τον ίδιο ενθουσιασμό; 

Ή ο ΠΑΟΚ τον ίδιο πανικό; Γιατί ας μην ξεχνάμε ότι σ’ εκείνο το παιχνίδι αγωνίστηκαν πολλοί παίκτες που έπαιξαν για πρώτη φορά στην Ευρώπη με αποτέλεσμα να υπάρξει ένας άσχημος αγωνιστικός αντίκτυπος. Σήμερα ο Δικέφαλος για να υπερκεράσει το 2-0 χρειάζεται τα πάντα μαζί του. 

Την αποφασιστικότητα και αυτοσυγκέντρωση των παικτών του, την αυτοπεποίθησή τους , την ευρηματικότητα του προπονητή, την τύχη αλλά και την στήριξη του κόσμου. Η Λέφσκι είναι μια ομάδα μικρή που ο ΠΑΟΚ την γιγάντωσε. Είναι κρίμα εξαιτίας μιας κακής μέρας να χαθεί ένας μεγάλος στόχος. Γιατί δε νομίζουμε η Λέφσκι να πάει πολύ παραπέρα. Ενώ ο ΠΑΟΚ αν προκριθεί και κάνει δυο -τρεις καλές και ποιοτικές κινήσεις μπορεί να πετύχει , συν τω χρόνω , την σχετικά άμεση και δυναμική ανανέωση που επιθυμεί!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.