Διαλύστε τον Ολυμπιακό!

Metrosport Team20 Απριλίου 2022

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Ο ΠΑΟΚ μπορεί μέσα σε δυο εβδομάδες να έδειξε ότι τελικά όχι δεν είχε τη πιθανότητα και τη δυνατότητα αλλά δε μπόρεσε να υπερνικήσει τη Μαρσέιγ και να περάσει στους 4. 

Οι αγώνες κρίθηκαν στις λεπτομέρειες και όλοι όσοι τους παρακολούθησαν διαπίστωσαν ότι με τον ίδιο τρόπο που προκρίθηκε η Μαρσέιγ , θα μπορούσε να προκριθεί και ο ΠΑΟΚ. Αυτοί οι αγώνες του στοίχησαν στο πριν και μετά. Ένας μέτριος αγώνας με τον Παναθηναϊκό και ένας κακός με τον Άρη συγκέντρωσαν 4 ήττες. Ένας απολογισμός που δεν αντανακλά ούτε την προσπάθεια αλλά ούτε και την αξία του Δικεφάλου.

 Το ζήτημα από δω και στο εξής είναι ότι ο ΠΑΟΚ έχει προβλήματα τόσο στη φυσική κατάσταση όσο και στον ψυχολογικό τομέα. Επίσης ο Λουτσέσκου έχει ξεμείνει από λύσεις. Το τελευταίο ήταν λίγο πολύ δεδομένο εξαιτίας του βεβαρυμμένου προγράμματος και του έμψυχου δυναμικού που θα έπρεπε να ενισχυθεί ουσιαστικά, το τελευταίο εξάμηνο. 

Από την άλλη πλευρά έχουμε έναν Ολυμπιακό που έχει καταρρεύσει πλήρως και απλά ίσως να μην το γνωρίζουν όλοι όσοι είναι γύρω του. Μια ομάδα που μοιάζει να μην έχει κίνητρο να αγωνιστεί και είναι σίγουρο ότι αν είχε απέναντί της έναν ΠΑΟΚ πιο «γεμάτο» και χωρίς ευρωπαϊκές υποχρεώσεις θα έχανε τη μεγάλη διαφορά που είχε στο πρωτάθλημα και ίσως να κινδύνευε κι όλας. 

Ο Μάρτινς όπως και αρκετοί παίκτες είναι υπό αμφισβήτηση. Είναι δεδομένο πως ο Ολυμπιακός ψάχνει από κάπου να «πιαστεί» . Ο Μαρινάκης ασχολείται επιδερμικά με την ομάδα του και έχει στρέψει την προσοχή του σε Νότινγκαμ και στα … Σούπερ μάρκετ. Μοναδική διέξοδος για τη μουρμούρα αλλά κυρίως για την επικοινωνιακή λαίλαπα που θα ακολουθήσει είναι ο αποκλεισμός του ΠΑΟΚ. 

Ωστόσο είναι δύσκολο εκεί που οι παίκτες έπαιζαν στο 5 να τους πας στο 8 και να τους δώσεις το προαναφερθέν κίνητρο. Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του είχε μια ποδοσφαιρικά διφορούμενη χρονιά. Μπορείς να την πεις θετική με βάση τι έκανε στην Ευρώπη σε σχέση με το υλικό που διέθετε αλλά και μέτρια λόγω του ότι έχασε νωρίς την επαφή του με την κορυφή. 

Για να θεωρηθεί πετυχημένη πρέπει να πάρει τον τίτλο. Και αυτό θα γίνει μόνο αν αποκλείσει τον Ολυμπιακό αλλά και στον τελικό πιθανότατα τον Παναθηναϊκό που είναι στην καλύτερη φετινή του κατάσταση. Η ομάδα δίνει 9 παιχνίδια σε ένα μήνα. 

Αν αυτά προστεθούν σε αυτά που ήδη έχει δώσει τότε αντιλαμβάνεται κανείς το μέγεθος της προσπάθειας που επιβάλλεται να καταβληθεί από τον Λουτσέσκου, τους παίκτες και τους φυσικοθεραπευτές προκειμένου τουλάχιστον στα τρία -ελπίζουμε- παιχνίδια του κυπέλλου όλοι να δώσουν και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών τους. Αν όμως δεν είναι ψυχολογικά «ντοπαρισμένοι» τότε θεωρούμε αδύνατο να μπορέσει ο Λουτσέσκου να μεταφορτώσει στο μυαλό των παικτών το κίνητρο που θα λύσει τα πόδια τους και θα φέρει τις νίκες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.