Εθνική Γυναικών Under 19: «Διαγράφεται ένα λαμπρό μέλλον»

Metrosport Team14 Απριλίου 2022

Την παραμονή της στην elite κατηγορία εξασφάλισαν οι νεάνιδες της Εθνικής Ελλάδας, ολοκληρώνοντας τις πολύ καλές εμφανίσεις της στον 7ο όμιλο του 2ου προκριματικού γύρου του UEFA European Women’s Under 19 Championship 2021/22 της League A.

Οι νεάνιδες κατάφεραν να προβιβαστούν στην League A ως δεύτερη καλύτερη όλων των προκριματικών ομίλων της κατηγορίας και να παραμείνουν εκεί με τον τεχνικό της ομάδας να δηλώνει πως «το μέλλον διαγράφεται λαμπρό».

Αναλυτικά, ο Γιώργος Παπακώστας είπε:

«Είχαμε μεγάλη διαφορά στη βαθμολογία της UEFA με τους αντιπάλους μας, αλλά αυτή δεν επαληθεύτηκε μέσα στο γήπεδο. Αυτό συνέβη επειδή τα κορίτσια έδωσαν την καρδιά και την ψυχή τους στον αγωνιστικό χώρο, αλλά κυρίως διότι εκμεταλλεύτηκαν το ταλέντο τους», ενώ συμπλήρωσε:

«Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να σταθούμε: στην ποιότητα που διαθέτουν οι παίκτριές μας, γιατί αυτή ήταν που κατά τη γνώμη μου έφερε την επιτυχία. Είναι εμφανές ότι κάτι καλό γεννιέται στον χώρο του ποδοσφαίρου γυναικών στη χώρα μας και όσοι ασχολούμαστε με αυτό έχουμε την υποχρέωση να το αξιοποιήσουμε. Είμαι πεπεισμένος για το λαμπρό μέλλον που διαγράφεται, αρκεί οι παίκτριες να συνεχίσουν να δουλεύουν και να πιστέψουν στο ταλέντο τους. Οι εμπειρίες που αποκόμισαν από το τουρνουά της Τσεχίας είναι χρήσιμες και θα τις κάνουν στο μέλλον καλύτερες παίκτριες. Είμαι διπλά χαρούμενος για την επίτευξη του αγωνιστικού στόχου μας, διότι ήταν πρωτόγνωρες οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε την τελευταία διετία εξαιτίας της πανδημίας».


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.