Διάγγελμα Μητσοτάκη: Θα ανακοινώσει τι ανοίγει και πότε

Metrosport Team24 Νοεμβρίου 2020

Σχέδιο ώστε να ανοίξουν όλα τα σχολεία στις 7 Δεκεμβρίου έχει καταρτίσει η κυβέρνηση και τις σχετικές ανακοινώσεις θα κάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στην εβδομάδα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μέσω νέου διαγγέλματος στον ελληνικό λαό.

Το σχέδιο προβλέπει να επιστρέψουν στις τάξεις τους από τους μικρούς μαθητές των παιδικών σταθμών έως και το Λύκειο και να γίνονται επαναλαμβανόμενα δειγματοληπτικά rapid τεστ σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα, σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Εκτός από τα σχολεία ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει την παράταση του lockdown. Ο κυβερνητικός σχεδιασμός προβλέπει ότι δεν θα επιτραπούν ακόμη και μέσα στα Χριστούγεννα οι μετακινήσεις εκτός νομού ενώ θα παραμείνουν κλειστά χειμερινά τουριστικά θέρετρα, χιονοδρομικά κέντρα ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού σε αυτά.

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα θα ανοίξουν τα καταστήματα λιανικής, με την ημερομηνία άρσης του lockdown για τα μικρά καταστήματα να τοποθετείται στις 14 Δεκεμβρίου. 

Για την εστίαση το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει ενώ ο μέχρι τώρα σχεδιασμός, με κριτήριο ότι η επιδημιολογική καμπύλη σταθεροποιηθεί άμεσα και μειωθεί τις επόμενες ημέρες, θέλει να ανοίγουν μόνο τα εστιατόρια στις 21 Δεκεμβρίου με πάρα πολύ αυστηρά μέτρα. 

Δεδομένο πρέπει να θεωρείται ότι μπαρ, πίστες και οποιαδήποτε μορφή επιχείρησης στον χώρο της διασκέδασης με ζωντανή μουσική δεν θα ανοίξει εντός των εορτών.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.