Διαχείριση… συνωστισμού στον Άρη

Γιώργος Στράντζαλης12 Οκτωβρίου 2020

Ο πιο… γλυκός προβληματισμός ενός προπονητή είναι οι πολλές επιλογές. Ένα ρόστερ γεμάτο, με παίκτες ισάξιους στις περισσότερες θέσεις και που βάζουν τον προπονητή στη διαδικασία να μην ξέρει τι ακριβώς να επιλέξει. Ο Αρης, με το εντυπωσιακό finish που πραγματοποίησε στη μεταγραφική περίοδο, είναι από τις ομάδες που έχουν ρόστερ το οποίο θα ζήλευαν αρκετοί σύλλογοι της Super League, και ιδιαίτερα στη μεσαία γραμμή όπου επικρατεί… συνωστισμός.

Στα δύο παιχνίδι του Αρη με τον Μάντζιο στον πάγκο, το “δίδυμο” που ξεκίνησε στον κεντρικό άξονα ήταν διαφορετικό. Ματίγια-Σάσα με τον ΠΑΣ, Τζέγκο-Ματίγια κόντρα στον Παναθηναϊκό. Και φανταστείτε ότι ακόμη δεν είχε ενσωματωθεί ο Κάτσε. Πληρότητα βέβαια παρατηρείται και σε άλλες θέσεις, όπως για παράδειγμα στο κέντρο της άμυνας. Δεληζήσης, Μπεναλουάν, Ντάτκοβιτς, Ροζ, Μπαγκαλιάννης “παίζουν” για δύο θέσεις. Ειδικά αριστερά, όπου οι τρεις πρώτοι θα διεκδικούν κάθε εβδομάδα φανέλα.

Σε ό,τι αφορά το κέντρο, θεωρητικά επτά παίκτες θα διεκδικούν όλη τη χρονιά δύο θέσεις. Ουσιαστικά όμως προτεραιότητα έχουν οι 4-5, καθώς μέχρι τώρα οι Μπακούτσης, Αντέμ και Ντουάρτε δεν έχουν πάρει χρόνο, με τον τελευταίο ειδικά να μην υπολογίζεται καν. Ας δούμε όμως πώς έχουν τα δεδομένα αυτή τη στιγμή. Με βάση τις μέχρι τώρα επιλογές του Μάντζιου και τον βαθμό ανταπόκρισης των ποδοσφαιριστών προτεραιότητα στο 4-2-3-1 έχει το δίδυμο Τζέγκο-Ματίγια. 

Ο Αυστραλός δείχνει πολύ ανεβασμένος, ανταποκρίνεται στον ρόλο του, ενώ με τον Παναθηναϊκό έδειξε ότι αν βρεθεί στο κατάλληλο σημείο μπορεί να συμβάλει και επιθετικά. Ο Ισπανός από την άλλη, μπορεί να μην πραγματοποίησε καλή εκκίνηση, δείχνει όμως ότι αποκτά πάλι ρυθμό και η δική του (καλή) παρουσία στο γήπεδο έχει αντίκτυπο σε όλη την ομάδα, ειδικά στην επιθετικής λειτουργία. Ο Σάσα εκ πρώτης δεν θυμίζει ακόμα τον περσινό Σάσα, με αποτέλεσμα να πρέπει από εδώ και στο εξής να προσπαθήσει περισσότερο για να κερδίσει ξανά τη θέση του, ενώ ο Κάτσε αποτελεί μία ασφαλής επιλογή που έγινε στη μεταγραφική περίοδο. Παίκτης με παραστάσεις, που έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει στον άξονα είτε ανασταλτικά είτε επιθετικά, ακόμα και με εκτελέσεις στατικών φάσεων.

Το δύσκολο κομμάτι για τον Άκη Μάντζιο λοιπόν έχει να κάνει με τη διαχείριση του υλικού και ειδικά σε θέσεις όπου διαπιστώνεται πληθώρα επιλογών, όπως στον άξονα της μεσαίας γραμμής, όπου θα υπάρξει έντονος ανταγωνισμός.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.