Δεύτερο τεστ για τον Άρη, άλλες οι απαιτήσεις

Γιώργος Στράντζαλης25 Αυγούστου 2020

Αποστολή στα 3-5 Πηγάδια,ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΡΑΝΤΖΑΛΗΣ

Ο Αρης φτάνει στο τέλος του φετινού βασικού σταδίου της προετοιμασίας και σήμερα θα δώσει το δεύτερο φιλικό του παιχνίδι, σχεδόν τρεις εβδομάδες πριν από το πρώτο Ευρωπαϊκό 90άλεπτο της σεζόν! Ο Μίκαελ Ένινγκ στο διάστημα προπονήσεων στα 3-5 Πηγάδια προσπαθεί να “μπολιάσει” στους παίκτες του το 4-3-3 και περιμένει να τους δει σήμερα κόντρα στον Πανσερραϊκό να κάνουν ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με το “αναγνωριστικό” τεστ της περασμένης Πέμπτης, κόντρα στην Αγία Μαρίνα.

Ο Γερμανός καλείται να διαχειριστεί τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του, με τις απαιτήσεις του από αυτούς να αυξάνονται, όπως και ο βαθμός δυσκολίας λόγω αντιπάλου. Περιμένει να βγουν περισσότερα πράγματα από τη δουλειά του στο γήπεδο και σε κάθε περίπτωση να διαπιστώσει ότι οι όποιες παρατηρήσεις του… έπιασαν τόπο. Όπως φανέρωσε στο χθεσινό “άτυπο” διπλό, στο μισό γήπεδο, δεν θα αλλάξει πολλά όσον αφορά τα πρόσωπα. Αναμένεται να μοιράσει και πάλι τον χρόνο συμμετοχής χρησιμοποιώντας δύο 11άδα ανά ημίχρονο, βάζοντας στο α’ ημίχρονο τους θεωρητικά βασικούς.

Ιδιαίτερη έμφαση επίσης δόθηκε το χθεσινό απόγευμα στις στατικές φάσεις (κόρνερ, φάουλ). Οι θεωρητικά βασικοί πήραν τα μπλε φανελάκια και αρχικά στήθηκαν σε φάση άμυνας και μετά σε θέση επίθεσης, με τον Ένινγκ να ζητά απ’ όλους (επιθετικούς, αμυνόμενους) σωστές τοποθετήσεις στην περιοχή, αντίληψη του χώρου, σωστές απομακρύνσεις, σωστές τοποθετήσεις για τη δημιουργία επικίνδυνων καταστάσεων στον αντίπαλο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.