Δερμιτζάκης: «Θα έχουμε στο πολλαπλάσιο αυτό που έπαθε η Θεσσαλονίκη»

Metrosport Team07 Ιανουαρίου 2021

«Έχουμε ήδη στοιχεία ότι Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά έγιναν παραπάνω μεταδόσεις, το είδαμε στα λύματα και το περιμένουμε στα κρούσματα» δήλωσε ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.  

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ επισήμανε πως «σοκαρίστηκα όταν είδα τις εικόνες από τα Θεοφάνια χθες, γιατί καταλαβαίνω τι σημαίνει αυτό όσον αφορά τις μεταδόσεις. Έβλεπα δηλαδή τους αριθμούς των κρουσμάτων, πώς θα αυξηθούν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες και με σόκαρε το πώς μπορούμε να λειτουργούμε με τέτοιο τρόπο σε μια τέτοια περίοδο στην πανδημία. Σε εθνικό επίπεδο θα έχουμε αυτό που συνέβη στην Θεσσαλονίκη, στο πολλαπλάσιο"  

Και πρόσθεσε: «Δεν είναι θέμα πίστης, είναι θέμα καθαρών επιστημονικών στοιχείων. Αυτό που έγινε ως γενικότερη δραστηριότητα με συνωστισμούς και συγχρόνως κάποιοι άνθρωποι να μοιράζονται ένα κουταλάκι σημαίνει ότι απορρίπτεται θεσμικά η επιστήμη. Έγινε μια κίνηση από την κυβέρνηση η οποία ήταν πολύ σωστή, να ανακόψει οποιαδήποτε πιθανή μετάδοση η οποία μπορεί να υπήρχε για μια εβδομάδα προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία. Με τις χθεσινές εικόνες είναι εμφανές ότι είτε αυτό δεν θα συμβεί, είτε τα σχολεία θα κλείσουν και πάλι μετά από λίγο" 


Ακολουθήστε την σελίδα του Metrosport.gr και στο googlenews

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.