Δερμιτζάκης: «Να εμβολιαστούν και τα παιδιά για να έρθει κανονικότητα!»

Metrosport Team27 Απριλίου 2021

Ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού στο 75% του συνόλου του πληθυσμού της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών, θα φέρει την επιστροφή στην κανονικότητα, εκτίμησε ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.

Μιλώντας στο Sputnik τόνισε μεταξύ άλλων: «Εάν εμβολιαστεί περίπου το 75% του συνόλου του πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών, πιστεύω ότι τα πράγματα θα έρθουν σχεδόν στην πλήρη κανονικότητα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα υπογράμμισε πως θα χρειαστεί δυναμική στρατηγική για να σπεύσει ο κόσμος και εκτίμησε πως μπορεί το 75% του πληθυσμού να εμβολιαστεί ως τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο τονίζοντας πως «τότε τα πράγματα θα είναι κανονικά», ενώ ξεκαθάρισε πως δεν συμμερίζεται επιστημονικές απόψεις περί επιστροφής στην κανονικότητα το 2022.

Όσον αφορά στους εμβολιασμούς παιδιών αναφέρθηκε στις ΗΠΑ όπου ήδη: «εμβολιάζονται τα παιδιά από 16 ετών και άνω. Έχουν τελειώσει οι κλινικές μελέτες από την Pfizer οι οποίες δείχνουν ότι μπορούν να εμβολιαστούν τα παιδιά από τα 12 έτη. Επομένως μπορεί να προκύψει αυτό το ερώτημα σύντομα και στην Ευρώπη και την Ελλάδα».

Πηγή: el.gr

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.