Δερμιτζάκης : «Έχει το DNA του ΠΑΟΚ ο Γκαρσία - Πρέπει να στηριχθεί»

Metrosport Team23 Νοεμβρίου 2020

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στην Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Παύλος Δερμιτζάκης ο οποίος μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και τον Πάμπλο Γκαρσία.

Διαβάστε τις δηλώσεις του στο Metropolis 95.5

Είναι ο ΠΑΟΚ του Γκαρσία αυτός :«Προσπαθεί να περάσει την φιλοσοφία του. Είναι ένα παιδί που ήταν στον προθάλαμο της πρώτης ομάδας. Του δόθηκε η δυνατότητα σε μια μεταβατική περίοδο για την ομάδα να αναλάβει τα ηνία και μέχρι στιγμής τα πάει εξαιρετικά. Του δίνει ηρεμία να δουλέψει και να περάσει την φιλοσοφία που θέλει ο ίδιος».

Διακρίνεις στοιχεία κανούργια στην ομάδα: «Ακόμα προσπαθεί να διαχειριστεί το υλικό. Κάνει γρήγορες αλλαγές, θα τολμήσει να αλλάξει πρόσωπα. Αλλάζει τον σχηματισμό, δίνει πλάτος στο γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ χάνει ημίχρονα, το ξέρουν όλοι αυτό και προβληματίζει. Το ξέρει και ο Γκαρσία. Αλλάζει πρόσωπα και σχηματισμούς και στο τέλος έρχεται το αποτέλεσμα». 

«Οι παίκτες αρνούνται να χάσουν. Αυτό είναι και σφραγίδα προπονητή. Είναι ένα άτομο που ξέρει τις απαιτήσεις της ομάδας, έχει το DNA του συλλόγου, είναι αγαπητός στον κόσμο και θα πρέπει να έχει ανάλογη στήριξη ώστε να βγάλει τις δυνατότητες που έχει».

Για τον Μπίσεσβαρ: «Είναι ένας παίκτης με τεράστιες δυνατότητες. Την μπάλα που ξέρει, λίγοι την ξέρουν στονΠΑΟΚ. Δείχνει ότι τα έχει παρατήσει. Εφόσν είναι στο ρόστερ όμως, πρέπει να ασχοληθούν μαζί του ώστε να μπορέσουν να του δώσουν την δυνατότητα να επιστρέψει στο 100%. Οφείλουν να το κάνουν όλοι αυτό, και το σωματείο και ο Γκαρσία».

Για την Βέροια:«Είμαστε σε αναστολή λειτουργίας. Όλοι μας κατανοούμε την κατάσταση που επικρατεί στην πατρίδα μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τις ιδιαιτερότητες που έχει αυτό το επάγγελμα. Είμαστε το μοναδικό πρωτάθλημα που δεν αγωνίζεται. Η μη έναρξη των δύο κατηγοριών θα επηρεάσει αρνητικά και μη αναστρέψιμα τις οικογένειες που τρέφονται από αυτές τις ομάδες. Έιμαστε στον 8ο μήνα και πολλές οικογένειες δεν έχουν ακόμα μισθό στο σπίτι τους». 

«Συμφωνώ απόλυτα με τα μέτρα που έχουν ληφθεί, και φαντάζομαι τα κάνουν για το δικό μας καλό. Εγώ προσωπικά, επειδή είμαι πολά χρόνια στο χώρο του ποδοσφαίρου δεν ξεχνάω και τα δικά μας λάθη που κάναμε. Η λειτουργία των αρμόδιων οργάνων, το κράτος με την ΕΠΟ για την αναδιάρθρωση αλλά και του συνεταιρισμού που έδωσε την άδεια σε ομάδες να κάνουν ενστάσεις, με σκοπό να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα 8 Νοεμβρίου».

«Όλο λένε η εθνικά μας δεν πάει καλά, ακόμα και η Ελπίδων δεν έχει την εικόνα που είχε. Στην εθνική δεν υπάρχει φορ, ή υπάρχουν λίγα παιδιά που μπορούν να υποστηρίξουν αυτό το ρόλο. Πως θα δημιουργήσουμε εθνικές ομάδες αν δεν κοιτάξουμε την πηγή που είναι οι μικρές κατηγορίες. Εκεί όπου οι μεγάλες ομάδες αντλούν ποδοσφαιριστές. Δυστυχώς, η ΕΠΟ και οι μεγάλες ομάδες δεν ασκούν το μέτρο πίεσης έτσι ώστε να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα. Για δικό τους συμφέρον δεν το κάνουν αυτό. Είναι ένα πρόβλημα που θα το ζήσουμε στο μέγιστο βαθμό στο μέλλον».


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.