Δεν ζωντανεύουν οι... νεκρές μεταγραφές!

Αρις Νικολάκης03 Ιουνίου 2022

Εκ του αποτελέσματος κρίνονται τα πάντα (και) στο ποδόσφαιρο. Και κάθε αποτέλεσμα… Των μεταγραφών, περί ων ο λόγος… Δεν κρίνεται από το κόστος τους. Ιδιαίτερα στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ το έχουν νιώσει αυτό, χρόνια τώρα, στο πετσί τους. Με λίγα λόγια; Δεν παίρνεις κατά κανόνα τουλάχιστον, όσα δίνεις…

Μην αρχίσουμε, να αναφέρουμε πόσα εκατομμύρια πετάχτηκαν στη θάλασσα. Και τούτο είναι ό,τι σφόδρα απεχθάνεται ο Ιβάν Σαββίδης. Να μην αρχίσουμε, να αναφέρουμε και για ποιους… τουρίστες πετάχτηκαν. Είναι πλήθος οι αποτυχημένες μεταγραφές της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Με ευθύνη φυσικά, όλων των εμπλεκομένων σε αυτές!

Δεν είναι όμως, αυτό το σημερινό μας θέμα. Δεν ζωντανεύουν οι παρελθούσες… νεκρές μεταγραφές. Και τα μνημόσυνα τους ουδόλως βοηθούν. Αφήστε τις συζητήσεις περί αυτών εκτός… Ημερήσιας διάταξης σας!

Το θέμα μας σήμερα, είναι οι μέλλουσες μεταγραφές. Κυρίως δε, οι συζητήσεις περί αυτών.

Καλοκαίρι είναι. Οι μεταγραφές είναι για τους φιλάθλους είναι η δροσιά στην ξεραΐλα αγωνιστικής δράσης. Εύλογα λοιπόν, γίνονται πολλές και διάφορες συζητήσεις Αλλά… Από το ωσαννά για τις μεταγραφές της ΠΑΕ ΠΑΟΚ οι οποίες θα γίνουν, μέχρι το ανάθεμα η διαφορά είναι παρασάγγες. Κι είναι άβυσσος το κενό της…

Κάποιοι σπεύδουν κακώς, κάκιστα να θεωρήσουν πως πάλι, θα είναι στο ίδιο κακό έργο θεατές. Άλλοι σπεύδουν κακώς , κάκιστα κι αυτοί, να θεωρήσουν πως επέρχεται κοσμογονία.

Ουδεμία σχέση με τη μυθική των αρχαίων ημών προγόνων, Κοσμογονία του Ησίοδου. Εξάλλου εκείνη ξεκινούσε από το χάος. Και στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ περί χάους στις μεταγραφές – προς Θεού, δηλαδή - δε χωρά μήτε καν υποψία κουβέντας.

Αντίθετα κατά πως φαίνεται ίσως – λέμε: Ίσως – εφέτος ο σχεδιασμός εκπλήσσει. Ο σχεδιασμός, έτσι; Για το αποτέλεσμα χρειάζεται υπομονή. Ο χρόνος θα δείξει. Και στο τέλος ή πριν το τέλος θα γίνει ταμείο. Εφέτος πάντως, έγινε ταμείο στο τέλος. Αν και πριν το τέλος διαφαινόταν ευκρινώς ποιο θα είναι. Διαφωνείτε;

Διαφωνούμε λοιπόν, με όσους σπεύδουν, να πάρουν θέση για τις εν δυνάμει μεταγραφές της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ήτοι τους ανυπόμονους! Διαφωνούμε και με όσους αποδέχονται μετά βαΐων και κλάδων , τους υπό μεταγραφή παίκτες και με όσους τους απορρίπτουν μετά βδελυγμίας.

Είναι δε, οξύμωρη η σκέψη όσων σπεύδουν και τις απορρίπτουν… Αφ’ ενός εμπιστεύονται κατά πλειοψηφία τον Ραζβάν Λουτσέσκου τον Ζοσέ Μπότο. Αφ’ ετέρου δεν εμπιστεύονται τις επιλογές τους…

Αλλάζοντας το περίπου, ένα τρίτο του ρόστερ επιχειρείται μια βαθιά τομή σε αυτό. Για να κρίνουμε το αποτέλεσμα της χρειάζεται χρόνος. Πολύς η λίγος… Χρειάζεται χρόνος.

Ο χρόνος για τον ΠΑΟΚ είναι πολυτέλεια. Δεν τούς περισσεύει. Εν τούτοις φαίνεται πως εφέτος, γίνεται η κατά το δυνατόν καλύτερη διαχείριση του. Το αποτέλεσμα αυτής, της διαχείρισης του χρόνου, Θα φανεί σύντομα. Στην ολοκλήρωση της προετοιμασίας θα είναι ευκρινές. Και το αποτέλεσμα των μεταγραφών θα φανεί αργότερα, στους επίσημους αγώνες.

Τότε και κατ’ αρχήν θα κριθεί! Μέχρι τότε; Να αρκείστε στις συζητήσεις. Να τις χορταίνετε με… γαρνιτούρα τις αναμνήσεις. Γι’ αυτές όμως, τις αναμνήσεις, να θυμάστε πως δεν ζωντανεύουν οι νεκρές… μεταγραφές! Μην καταλήγετε σε συμπεράσματα, για τα αποτελέσματα των μεταγραφών… Πριν τις μεταγραφές!

ΥΓ : Να μας συγχωρήσετε, όσοι διαφωνήστε αλλά… Υπήρχε περίπτωση ο Κυπελλούχος Πάμπλο Γκαρσία να μην παραμείνει στον ΠΑΟΚ; Απορούμε. Τούτο δε, επειδή έχουμε την εντύπωση πως η παραμονή του πιστώνεται στον Ζοσέ Μπότο. Είναι δυνατόν;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.