Δεν υπάρχει προηγούμενο προεκλογικής περιόδου με τόσα... αυτογκόλ από υποψηφίους

Δημήτρης Κανελλάκης09 Ιουνίου 2023

Τόσα... αυτογκόλ από στελέχη και υποψηφίους βουλευτές των κομμάτων, δεν θυμάμαι σε καμία άλλη προεκλογική περίοδο. Και έχω παρακολουθήσει πάρα πολλές... Είναι τρομερή η ευκολία με την οποία υποπίπτουν σε λάθη τα οποία δίνουν... γήπεδο στους αντιπάλους τους για να τους επιτεθούν, να τους βάλουν στη γωνία, να αξιοποιήσουν προς όφελός τους αστοχίες οι οποίες... βγάζουν μάτια. 

Βέβαια, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, δεν οφείλονται πάντα σε λάθος (λεκτικό ή άλλο...) δηλώσεις, θέσεις, διατυπώσεις οι οποίες προκαλούν αντιδράσεις και δίνουν πάτημα στους πολιτικούς αντιπάλους όσων τα λένε να τους βάζουν στη γωνία. Πολλές φορές, οι επίμαχες δηλώσεις είναι αποτέλεσμα τρομερής δυσκολίας από αυτούς που τις κάνουν, να κρατηθούν. 

Διότι, πολλές φορές, επειδή ακριβώς τα πιστεύουν αυτά που λένε και δεν τους ξεφεύγουν, ακόμη κι αν καταλαβαίνουν ότι πολιτικά θα τους κάνουν κακό, δεν καταφέρνουν να συγκρατηθούν. Πόσα και πόσα τέτοια λάθη δεν έχουν γίνει μέχρι τώρα, στη διάρκεια αυτής της μακράς προεκλογικής περιόδου. Ενδεχομένως, βέβαια, να είναι και αυτός ένας λόγος για κάποια από τα απίστευτα ατοπήματα. 

Ότι αρκετοί εξ αυτών που συμμετέχουν σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία, δηλαδή, η οποία διαρκεί πάνω από ένα χρόνο, να παρουσιάζουν σημάδια κόπωσης, τόσο μεγάλης που να δυσκολεύονται να τη διαχειριστούν. Όλο αυτό το σκηνικό, πάντως, είναι πολύ εμφανές για τους ψηφοφόρους που παρακολουθούν τις πολιτικές εξελίξεις και τις αντιπαραθέσεις των υποψηφίων στα media. 

Είναι πολύ εύκολο να αντιληφθούν, και βέβαια να αξιολογήσουν ανάλογα, την αδυναμία κάποιων υποψηφίων να τοποθετηθούν επί της ουσίας, να διατυπώσουν θέσεις και επιχειρήματα που θα πείθουν αυτόν που τους ακούει, και, το κυριότερο, θα δημιουργούν αίσθημα εμπιστοσύνης, την πεποίθηση ότι όσα λένε σήμερα θα μπορούν και να τα κάνουν αύριο.  

Ο κόσμος κουράστηκε από τα εύκολα και μεγάλα λόγια. Από τις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Κι αυτό είναι το πιο έντονο χαρακτηριστικό αυτής της προεκλογικής περιόδου. Σε συνδυασμό, ασφαλώς, και με το... ξεγύμνωμα πολλών από τους εκπροσώπους των κομμάτων, οι οποίοι αφελώς ή μη είπαν πράγματα που έκαναν πολύ πιο επιφυλακτικούς τους ψηφοφόρους...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.