Μπουγιουκλής: «Δεν βγήκε το σύστημα του Μπούργος με τον ΠΑΣ»

Metrosport Team05 Απριλίου 2022

Για το σύστημα που χρησιμοποίησε ο Χερμάν Μπούργος στο ματς του Άρη με τον ΠΑΣ στο Βικελίδης, αλλά και για την μάχη της τρίτης θέσης, μίλησε στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» ο Δημήτρης Μπουγιουκλής.

«Σπαταλήσαμε ένα ολόκληρο ημίχρονο προσπαθώντας να παίξουμε ένα σύστημα που δεν έχουμε ξαναδεί. Πολλοί παίκτες δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα με αποκορύφωμα στα δεξιά που μπήκε ο Ντιαγέ, ο οποίος δεν έχει τα προσόντα γι΄ αυτή τη θέση. Με την έλευση του Μπούργος διαπιστώσαμε αλλαγές στο σύστημα. Ο Αργεντίνος έχει τεράστια εμπειρία στο πλευρό του Σιμεόνε στην Ατλέτικο Μαδρίτης όπου έπαιζε σύστημα 3-5-2 ή 4-4-2. Όλο το μυστικό του Μπούργος ήταν η τοποθέτηση του Ντιαγέ δίπλα στην Καμαρά. Στο χθεσινό παιχνίδι όμως με τον ΠΑΣ δεν το είδαμε αυτό και μας θύμισε το σύστημα που χρησιμοποιούσε ο Μάντζιος κατά τη θητεία του στον κιτρινόμαυρο πάγκο. Ο Καμαρά έμενε μόνος του και έπεφτε όλο το βάρος στα αμυντικά χαφ, τους Σάσα και Ματίγια. Ο Καμαρά ήταν απομονωμένος και δεν είχε στήριγμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης βελτίωσε την εικόνα του, είχε πάρα πολλές τελικές, αλλά και πάλι δεν βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα. Αυτό που με έκανε εντύπωση χθες ήταν ότι δεν υπήρχε δεύτερο φορ στην αποστολή. Δεν γίνεται να παίζεις στο Βικελίδης και να μην έχεις έναν δεύτερο επιθετικό. Αν τραυματιζόταν ο Καμαρά τι θα γινόταν; Είναι κάποιες μικρές λεπτομέρειες που στοιχίζουν».

Για το αν ο Άρης μπορεί να βγει τρίτος:

«Δεν έχει χαθεί ακόμα τίποτα. Όλες οι ομάδες είναι κοντά κι όλες μπορούν να κερδίζουν και να χάνουν βαθμούς. Δεν θα με κάνει εντύπωση αν ο ΠΑΣ κερδίσει τον Παναθηναϊκό την επόμενη αγωνιστική. Ο Άρης αν είχε επικρατήσει του Παναθηναϊκού και του ΠΑΣ θα είχε μία απόσταση τεσσάρων βαθμών και θα γέμιζε τους υπόλοιπους με άγχος».

Για τη δοκιμασία στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ:

«Η ομάδα όπως είναι δομημένη είναι για τα εκτός έδρας παιχνίδια. Άλλωστε αυτό δείχνουν τα αποτελέσματα. Γιατί όχι να μην πάρει διπλό στην έδρα της ΑΕΚ».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.