Δεν τους έκανε την χάρη

Γιώργος Ζαΐρης08 Δεκεμβρίου 2020

Πολλοί περίμεναν στην γωνία τον ΠΑΟΚχθες το απόγευμα. Ο αποκλεισμός από το Europa (ευθύνη της ομάδας αποκλειστικά) είχαν φέρει σύννεφα εσωστρέφειας πάνω από την ομάδα και μια γκέλα απέναντι στον Αστέρα θα έριχνες... καρέκλες γκρίνιας, μηδενισμού στον πληγωμένο Δικέφαλο.

Ο ΠΑΟΚ σαφώς επηρεασμένος από την αποτυχία της Κύπρου ήταν πολύ κακός στο πρώτο μέρος. Και σαν να μην έφτανε αυτό ήρθε και η απαράδεκτη ενέργεια τουΕλ Καντουρί που κρέμασε την ομάδα του αφήνοντας την με δέκα παίκτες. Σε μια φάση που ο Φωτιάς πήγε στο VAR, σωστά άλλαξε το χρώμα της κάρτας αλλά με πολύ ευκολία προσπέρασε την ανατροπή του Μαροκινού θεωρώντας ότι δεν υπήρχε πέναλτι.

Το 0-0 και με δέκα παίκτες έδειχνε πως ο ΠΑΟΚ καλούνταν να ανεβει μια ανηφόρα. Και όμως μπήκε στο δεύτερο μέρος με ψυχή, στάθηκε τυχερός στη φάση της μεγάλης ευκαιρίας του Αστέρα και αμέσως μετά μίλησε αυτό το ταλέντο, αυτός ο παίκτης που είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα τον δούμε σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα αλλά όσο είναι εδώ, τον απολαμβάνουμε και αναφερόμαστε στον Χρήστο Τζόλη.

Εκεί που ο ΠΑΟΚ έδειχνε να μην μπορεί να συνεχίσει στο ίδιο τέμπο (με αυτό που άρχισε το δεύτερο μέρος) ήρθε η γκολάρα από τον πιτσιρικά και λίγο αργότερα η διορατικότητα του να διεκδικήσει τη μπάλα μέσα στην περιοχή και να κερδίσει το πέναλτι το οποίο αξιοποίησε ο επίσης κορυφαίος Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Ο ΠΑΟΚ πήρε μια σπουδαία από κάθε άποψη νίκη. Γιατί πηγαίνει με ηρεμία στο σημαντικό ματς με τον Αρη και κυρίως συνεχίζει με νίκες στο Πρωτάθλημα εκεί που είναι πλέον ο μεγάλος του στόχος. Φυσικά και έχει πολλές αδυναμίες ο ΠΑΟΚ. Φυσικά και πρέπει να βελτιώσει το παιχνίδι του. Φυσικά και χρειάζεται μεταγραφές.

Αλλά ο ΠΑΟΚ χθες κέρδισε και δεν έκανε τη χάρη σε όσους τον περίμεναν στη γωνία να απαξιώσουν παίκτες και προπονητή. Και αυτό είναι το μεγάλο κέρδος. Και επαναλαβάνω πως ο ΠΑΟΚ έχει αδυναμίες. Και πως η νίκη δεν πρέπει να τις επισκιάσει. Αλλά πήρε τη νίκη και είναι πολύτιμη και σημαντική.
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.