Δεν τον σταματούσε τίποτε!

Metrosport Team07 Μαρτίου 2022

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Ούτε η Λαμία που ποδοσφαιρικά χαροπάλευε και έδινε τον νυν υπέρ πάντων αγώνα, ούτε το χαλάζι αλλά ούτε καν το εκτεταμένο rotation δεν στάθηκαν ικανά να σταματήσουν τον ΠΑΟΚ από το να πάρει μια άνετη και δίκαιη νίκη. Επί 60 λεπτά μια ομάδα υπήρχε μόνο στο γήπεδο. 

Ο Δικέφαλος έμοιαζε να είχε βάλει την πέμπτη ταχύτητα απέναντι στους γηπεδούχους που δε μπορούσαν να ακολουθήσουν σε κανένα σημείο. Οι συνθήκες του αγώνα ήταν ιδιαίτερα δύσκολες , ιδίως προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Εκεί ο διαιτητής (?) Παπαπέτρου αντιμετώπιζε το ενδεχόμενο να διακόψει τον αγώνα διότι το χαλάζι γινόταν επικίνδυνο για την υγεία των παικτών. Όμως παρά τη δυσκολία στις καιρικές συνθήκες ο ΠΑΟΚ δεν έδειξε να πτοείτε. Αρχικά και για ένα ημίχρονο δεν δέχθηκε ούτε μια φάση.

Αντιθέτως η μετάβαση ήταν πολύ γρήγορη από την άμυνα στην επίθεση με αποτέλεσμα οποιοδήποτε λάθος των παικτών της Λαμίας να οδηγεί σε υποσχόμενες ευκαιρίες που εξαρτιόνταν αν θα γίνουν φάσεις και γκολ από τις τελικές πάσες. Άλλες φορές ο Ζαμπά επέλεξε το σωστό και σκόραρε άλλες αστόχησε και άλλες δεν έδωσε την ασίστ στον Τσόλακ που περίμενε επαναλαμβάνοντας το λάθος που έκανε στον Ολυμπιακό. Έτσι ένας Ζαμπά που κάλλιστα θα μπορούσε να είναι ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ είχε δύο στίγματα στην απόδοσή του.

Ένα αυτό που προαναφέραμε και δεύτερο ότι στην επανάληψη δε βοηθούσε σχεδόν καθόλου ανασταλτικά τον Βιερίνια με αποτέλεσμα ο Δικέφαλος να δεχτεί από την αριστερή του πλευρά αρκετές σέντρες και τη μοναδική κλασσική ευκαιρία της Λαμίας με το δοκάρι του Ελευθεριάδη. Πολύ καλοί ήταν επίσης ο Καντουρί που μοιάζει να βρίσκει ρυθμό και ο Μιχαηλίδης. 

Στο κέντρο ο Σοάρες είχε ορισμένα εντυπωσιακά διαστήματα αλλά και σε άλλα σε άλλα έχανε το ρυθμό. Ο Σβαμπ βοήθησε ενώ αμυντικά ο ΠΑΟΚ δέχτηκε πίεση από το 60 μέχρι το 80 όπου όμως θα μπορούσε κι αυτός να σημειώσει γκολ και να διευρύνει τη διαφορά με τρεις καλές ευκαιρίες. 

Στο τέλος μπήκαν και οι Άπκομ Κούρτιτς και Ζίφκοβιτς ενώ όπως προαναφέραμε από την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου ο Βιερίνια για να μη χάσουν το ρυθμό τους ενόψει της Πέμπτης. Συμπερασματικά ο ΠΑΟΚ τελείωσε το πρωτάθλημα με τον καλύτερο τρόπο και αναμένει τη Γάνδη σε ένα διπλό ιστορικό παιχνίδι από αυτά που είναι ικανά να μνημονεύονται μετά από πολλά χρόνια.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.