Δεν τον έχει στο... τσεπάκι η Μαρσέιγ, ο ΠΑΟΚ είναι ικανός να πάει ακόμη πιο μακριά

Δημήτρης Κανελλάκης19 Μαρτίου 2022

Ο αντίπαλος του ΠΑΟΚ στους «8» του Conference League σίγουρα δεν είναι από τους ευκολότερους που θα μπορούσαν να του τύχουν. Η Μαρσέιγ είναι ομάδα με ειδικό βάρος, από τα ισχυρά clubs στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, ομάδα από εκείνες που ξέρουν τι σημαίνει πρωταγωνιστικός ρόλος, υψηλό επίπεδο, διεκδίκηση στόχων που απαιτούν να διαθέτεις συγκεκριμένα προσόντα για να μπορείς να τους πετυχαίνεις.

Παρόλα αυτά, δεν είναι η ομάδα για την οποία μπορεί κάποιος να πει ότι τον έχει στο... τσεπάκι τον ΠΑΟΚ, ότι αυτό το ζευγάρι κρίθηκε από την ώρα της κλήρωσης, πως οι Γάλλοι έχουν εξασφαλισμένη την πρόκρισή τους στους «4» και τα δύο ματς θα έχουν απολύτως διαδικαστικό χαρακτήρα.

Καθόλου τελειωμένος δεν είναι ο ΠΑΟΚ. Ειδικά αυτός ο ΠΑΟΚ που βλέπουμε το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ένας ΠΑΟΚ που έχει αυτοπεποίθηση, αποφασιστικότητα, δυναμισμό, που σφυρηλατεί μέσα από δύσκολες καταστάσεις τον χαρακτήρα που πρέπει να έχει κάθε ομάδα η οποία στοχεύει ψηλά.

Ο ΠΑΟΚ έχει κεκτημένη ταχύτητα και αυτό είναι ένα πλεονέκτημα πολύ σοβαρό στην παρούσα φάση. Δεν ξέρω αν η Μαρσέιγ έχει προτεραιότητα το γαλλικό πρωτάθλημα για να εξασφαλίσει την παρουσία της στο επόμενο Champions League. Δεν ξέρω αν οι Γάλλοι υποτιμούν το Conference League και το θεωρούν... μικρό για το δικό τους μέγεθος.

Μακάρι, όμως, να ισχύει και το ένα και το άλλο. Γιατί, αν ισχύουν, είναι υπέρ του ΠΑΟΚ, καθώς η ελληνική ομάδα, εδώ που έχει φτάσει, δεν σκέφτεται τίποτε άλλο εκτός από το πώς θα συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, πώς θα μπορέσει να πάει ακόμη πιο μακριά, να πάρει κι άλλη πρόκριση, να φτάσει στην ημιτελική φάση.

Εκεί όπου, αν τα καταφέρει να φτάσει, με αντίπαλο την Φέγιενορντ ή την Σλάβια Πράγας, ο δρόμος για τον τελικό θα είναι ορθάνοιχτος.

Ποιος να το φανταζόταν αυτό πριν από λίγο καιρό, όταν ακόμη ο ΠΑΟΚ πελαγοδρομούσε, είχε πετάξει λευκή πετσέτα στο πρωτάθλημα και κινδύνευε να μείνει εκτός κυπέλλου και Ευρώπης...

Άλλαξαν πολλά για τον ΠΑΟΚ το τελευταίο διάστημα κι η κατάσταση που βρίσκεται τώρα του δίνει το δικαίωμα να ελπίζει, να πιστεύει, να αισιοδοξεί. Το έχει αποδείξει ότι μπορεί, ότι δεν λυγίζει και πως είναι ικανός να προχωράει. Γιατί όχι και απέναντι στη Μαρσέιγ...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.