Δεν το λέει μόνον ο Γ.Σαββίδης, το «λένε» και οι αριθμοί

Metrosport Team13 Ιουλίου 2020

Με ένα σπουδαίο διπλό απέδρασε από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ο ΠΑΟΚ επικρατώντας με 1-0 του Ολυμπιακού στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής των πλέι οφ του πρωταθλήματος. Αποτέλεσμα που του έδωσε τη δυνατότητα να σπάσει το αήττητο του αντιπάλου του και να διατηρηθεί στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. 

Ο Δικέφαλος έδειξε από το πρώτο λεπτό ότι ήθελε το παιχνίδι περισσότερο από τον αντίπαλο του. Ο Αμπέλ Φερέιρα κλείδωσε τα ατού των «ερυθρολεύκων», μπλόκαρε το παιχνίδι του άξονα και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τη χαλαρότητα του αντιπάλου. Ο Μιχάι έβαλε απλά το κερασάκι στην τούρτα. 

Οι «ασπρόμαυροι» τείνουν να δημιουργήσουν παράδοση στο Φάληρο καθώς ήταν η τρίτη φορά στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια που φεύγουν σχεδόν αλώβητοι. Δύο νίκες, μια ισοπαλία και μόλις μια ήττα στο παιχνίδι Κυπέλλου μετρά ο Δικέφαλος που φροντίζει να βάζει δύσκολα και εκτός έδρας στον αντίπαλο του. 

Ας γυρίσουμε το χρόνο λίγο πίσω. Τον Σεπτέμβριο του 2018 ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στον Πειραιά και ήθελε να δείξει ότι εκείνη η χρονιά θα ήταν δική του. Το πέτυχε. Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου ο Αντελίνο Βιεϊρίνια έκανε το γύρισμα στη μεγάλη περιοχή, η μπάλα πήγε στον Γιαννιώτη που έκανε λάθος εκτίμηση και την είδε να περνά πίσω του και τον Βούκοβιτς ενστικτωδώς να την στέλνει στα δίχτυα. Το αυτογκόλ σε συνδυασμό με τον εξαιρετικό Αλέξανδρο Πασχαλάκη, που είχε κατεβάσει κυριολεκτικά τα ρολά, στάθηκαν αρκετά για να φύγουν με το διπλό στις αποσκευές τους οι «ασπρόμαυροι». 

Ένα χρόνο αργότερα (Δεκέμβριος 2019), ο Δικέφαλος επισκέπτεται το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ξανά και φεύγει με το βαθμό της ισοπαλίας. Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από ένα ημίχρονο και από έναν βαθμό. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 29' με γκολ του Ίνγκασον μετά από λάθος του Σα ενώ ο Ολυμπιακός πίεσε πολύ στο β΄ημίχρονο και ισοφάρισε στο 64' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βαλμπουενά, το οποίο είχε κερδίσει ο Ποντένσε από τον Γιαννούλη.

Τον Ιούνιο του 2020 ήρθε η μοναδική απώλεια. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο Φάληρο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Οι γηπεδούχοι ήταν αποτελεσματικοί στις ευκαιρίες τους και ανέτρεψαν το εις βάρος τους από το πρώτο παιχνίδι αποτέλεσμα χάρη στα γκολ των Μασούρα (65’) και Καμαρά (86’).

Η τελευταία τους συνάντηση (μέχρι την επόμενη) είχε νικητή και πάλι τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος είχε ενέργεια, δύναμη και κυρίως κίνητρο και έφυγε με τους τρεις βαθμούς της νίκης. Όσο πλησίασε το φινάλε του παιχνιδιού, ο Δικέφαλος πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και στο 90' κατόρθωσε να βρει το γκολ. Ο Μαουρίσιο πέρασε τη μπάλα στον Ροντρίγκο, αυτός από δεξιά έκανε το γύρισμα και ο Μιχάι που είχε ανέβει σκόραρε με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι (0-1).


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.